Rakipleriyle eşit şartlarda oynamak istediklerinin altını çizen Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, “Maçı kaybettik ama Samsunsporlu oyuncuları oynadıkları oyun ve ortaya koydukları futboldan dolayı kutluyorum. Bizim de 10 maçlık serimiz son buldu. Maç 1-1 olduktan sonra ikinci yarının başında maçı koparabilecek pozisyonlar bulduk ama bunları değerlendiremedik. Bugün kaybettik Samsunspor takımını kutluyorum. Ancak benim derdim, skora göre değil, oyuna göre maç yönetilmesini istiyorum. 1-0’dan 1-1 oluncaya kadar ki oynanan oyundaki kararların sorgulanmasını istiyorum. Maç bittikten sonra hakemin yanındaki oyuncularımı uzaklaştırdım. Ben hakeme ‘skora göre değil, oyuna göre maç yönetmelisin’ dedim. Daha sonra bir şeyler söyleme devam etti. Ben 19 senedir antrenörlük yapıyorum. Çok hakemlere itiraz yaptım. Hiçbir hakemin teknik adama ya da futbolcuya cevap verdiğini görmedim. Eğer biri bir şey yapmışsa bunu cevaplama ihtiyacı hisseder. Bugün sadece üzüldüğüm, Samsunspor takımıyla hiçbir ilgisi yok, bugün daha yiğitçe mağlup olmak isterdim. Ligin son maçını kazanmak için çalışacağız. Ben bugün Samsunspor’un galibiyetine gölge düşürmüyorum. Eşit şartlarda oynamak istiyorum. Keşke bugün 3-0 yenilseydik de Samsunspor çok daha iyi futbol oynasaydı, bizde hiçbir pozisyona giremeseydik” diye konuştu.
Mağlup olduklarından dolayı üzgün olduklarını ifade eden Manisasporlu oyuncu Ümit Yasin Arslan, “Buraya puan ve puanlarla geldik. 2 tane kırmızı kart ve 90. dakikada verilen penaltı ile kaybettik. Önümüzdeki hafta bu mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Manisasporlu oyuncu Barbaros’un agresifliği takımı etkilediğini belirten Manisasporlu oyuncu Cenk Yılmaz ise, “Maça iyi başladık. Ondan sonra ilk yarı 1-1 bitti. İlk yarıyı iyi bitirdiğimizi düşünüyorum. İkinci yarı maç güzel devam etti. Barbaros’un agresifliği hepimizi etkiledi. Takım bir anda agresif oldu. Artık Buca maçıyla ilk yarıyı iyi bir şekilde kapatmak istiyoruz” dedi.

SAMSUNSPOR CEPHESİ
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Her şeyden önce galip gelmek güzel bir şey. Ama mağlup başlayıp kötü bir gol yemek bizi üzüyor” dedi.

Son zamanlarda alınan kötü sonuçlar üzerine basının kendisinin üzerine çok geldiğini ifade eden Kalpar, “Bu takım Samsun’un takımı. Samsun’da yaşayanların takımı, benim takımım değil. Ben burada bir çalışanım. Oyuncularım da burada bir çalışandır. Bundan buraya çok oyuncu geldi gitti. Teknik adamlar da geldi gitti. Bundan sonra da teknik adamlarda değişecek, oyuncular da değişecektir. Hatta yönetimler de değişiyor. Ama bu Samsun takımı burada yaşayanların takımıdır. Ben burada kalıcı değilim, hiçbir zaman kalıcı olmadım. Oyuncularım da kalıcı değil, bir gün gelir onlarda değişir. Ama Samsunspor takımı Samsun’un takımıdır. Bu takıma ne veriliyor, ne isteniyor. Bu takımın aldığı puan bana göre çok iyi bir puan. Çünkü yaşamış olduğumuz sıkıntıları hiçbiriniz bilmiyorsunuz. Her gün ben oyuncularımla çalışıyorum. Sizlere göre her şey güllük gülistanlık. Bizlere göre öyle değil. Şuana kadar Samsun’un olumsuz yönünü hiçbir şekilde dışarıya yansıtmadık, yansıtmayacağımda. Ben bu oyuncularla çalıştığım için çok gurur duyuyorum. Çok karakterli, çok seviyeli oyuncularla çalışıyorum. Ben bu maçı kazandıkları için oyuncularıma hediye etmek istiyorum. Kulun adaleti değil, Allah’ın adaletine güveniyorum. Onun için herkes üzerine düşen görevi yaptığı zaman bir sıkıntı yok. Burada galip geldiğimiz zaman sevinmeyen insanlar var. Hatta yönetici tipi insanlar var. Bu kadar ‘Samsunspor’u seviyorum’ diye gözüken çok zor. Ben üzerine düşen görevi çok doğru bir şekilde ve çok çalışkan bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Sonuna kadar da yapacağım. Ama dürüstlüğüme, kişiliğime ve onuruma kimseye laf söyletmem. Bu zamana kadar söyletmedim bundan sonra da söyletmem. Dolayısıyla şuanda Samsunspor’da görev yapıyorum. Ne zaman ki Samsunspor’da ‘biz seninle çalışamıyoruz’ dedikleri zaman her şeye her zaman hazır olduğumu başkana ve yönetim kuruluna söyledim. Ben de illa burada çalışacağım diye bir sıkıntım yok. Ben her yerde her şekilde çalışabilirim” diye konuştu.
Galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Erdem Şen, “Maça 1-0 mağlup başladık. Erken yediğimiz goller yüzünden biraz daha sabırsız oluyoruz. Çünkü skoru eşitlememiz gerekiyor. Bunun üstesinden geldik. İkinci yarı iyi başladık. Golün geleceğini hissediyorduk. Bundan sonra ilk 6 için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Maça istedikleri gibi başlayamadıklarını ifade eden Samsunsporlu oyuncu Eldin Adilovic, “Çok zor bir maça çıkacağımızı biliyorduk. Manisaspor çok iyi pas yapan bir takım ama anlamadığım bir konu neden bu kadar çirkeflik yapmaya başlamaları. Kırmızı kart ve penaltı kararları benim için doğru bir karar. Ama bu kararlara neden bu kadar kavga etmeyi arıyorlar ve çirkeflik yapıyorlar. Çok agresif birebir oynadılar. Bu 3 puan bizim için çok önemliydi. Süper lig için savaşmaya her zaman hazırız. Geldiğimden beri hep mağlup başlıyoruz. Bir maçı istediğimiz gibi başlayamadık” dedi.

Editör: TE Bilişim