Mergen Sait Türek ile anlaştı

“OSB Manisaspor’a destek olacak!”

Mergen, “Sait Türek bugüne kadar muhatap olduklarımız arasında en çok ilgilenen sahiplenen isim oldu. Bize karşı bir güveni var. Yonca şirketinden bize sırt reklamı verdi. Bunun altını dolduracak bir paket anlaşma yapıyoruz. Kulübü iyi yöneterek buna tüm OSB’yi dahil edeceğiz” diye konuştu

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Yönetimi’nin Vestel’i ziyaret etmesi camiada heyecan yaratırken, Başkan Abdullah Mergen, ziyaretin detaylarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Mergen, sadece Vestel’e bağlı olan bir kulüp olmayacaklarını, gelir yelpazesini tüm OSB’ye yayacaklarını söyledi.

“VESTEL İLE MAKUL SEVİYELERDE İLİŞKİ OLACAK”

Vestel ile ilişkilerin düzeyli olacağının altını çizen Başkan Mergen, “Geçmişteki ilişkileri bir bırakalım dedik. Geçmişte düzensiz olan ilişkinin artık düzenli olmasını istedik. Büyük rakamlar beklemiyoruz. Makul seviyelerde bir ilişki olsun istiyoruz. Rakamı kendileri belirleyecek. Vestel’in destek olacağına inanıyoruz” dedi.

“OSB İLE ANLAŞMA SAĞLADIK”

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek’in Manisaspor’a bu zor dönemde destek olduğunu belirten Başkan Mergen, “Sait Başkan bugüne kadar muhatap olduklarımız arasında en çok ilgilenen sahiplenen isim oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bize karşı bir güveni var. Şirketinden bize sırt reklamı verdi. Bunun altını dolduracak bir paket anlaşma yapıyoruz. Yarın tüm OSB’yi dahil edeceğiz. Bu insanlar zamanında hep bu kulübe yardım etmişler ama bir iyileşme görememişler. O yüzden biz bu destekleri en iyi şekilde yöneteceğiz. Dilenci mantığından çıkmalıyız ve bu güveni onlara vermeliyiz. 31 Aralık’ta Mili Piyango’dan 2.5 milyon TL gelir getirecek araç çekilişi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“GEÇEN YIL ÖDENMESİ GEREKEN BORÇLAR AYNEN DURUYOR”

Piyasaya ödedikleri 5.7 milyon TL’nin FİFA’lık borçlar olmadığını ifade eden Mergen, şöyle devam etti: “Bu ödemelerin içinde yüzlerce kalem borç var. 1.6 milyon TL’si FİFA’lık borçlar. 5-6 sayfa ödemeler var. Mesela çok eski muhasebeci alacağı 40 bin lira. İlk futbolcumuzu alırken 8 saat uğraştık ona gelen mesajları sayamadım. Güven noktasında itibar sorunu var. Geçen yıl aynı rakamlara takım yapıldı deniliyor. Öyle değil. Öyle olsa dahi geçen sene borçların hepsi duruyor. Millet zaten kaçmış. Aralık ayının sonunda 3 milyon TL futbolcu çekleri var. 650 bin TL Kemal hocanın parası aynen duruyor. Sen onları oynatmışsın sefasını sürmüşsün ama paralarını Abdullah Mergen ödeyecek. Burada bir sermaye

de yok. 3-4 tane 5 milyonluk oyuncu satılmış. Başka hiçbir şey yok. Geçen yıl bir şey ödenilmemiş ki. Ötelemişler, çek vermişler, uzatmışlar. Biz futbolcu almadan piyasaya borç ödedik.”

“SAMİMİ OLSUNLAR ÖNÜMÜ İLİKLERİM”

Başkan Mergen, şeffaf olmaları yönünde yapılan eleştirilerin samimi olması gerektiğini söyleyerek, “Bu insanların sabah akşam kafamızı okşamaları lazım. Bu kulübün kalıcı bir lira geliri yok. 57 milyon borç. 10-15 sayfa borç var. Bizim şahıslarla sorunumuz yok. Merak eden buyursun gelsin, çayımızı içsin, kimsenin göstermediği itibarı ona gösterir merak ettiklerini belgeleriyle açıklarım. Samimi olsunlar. Kaptan Bülent ve bizleri eleştirenler, iyi niyetli olup gelsinler, düğmemi iliklerim ellerini sıkarım. Ne soracaksa sorsun, bire bir olalım. Ekranlarda rakamların konuşulmaması lazım. Gerçi şeffaf olmalıyız ama bunların takıma yansımaları eksi olur. Ben böyle bir yaklaşım içinde olmak zorundayım. Art niyetli yaklaşımların karşısında da çok şiddetli olurum. Samimi insanların fikirleri bu kulüpte hayat bulur. Ancak ölçüyü kaçırmamak lazım. Burada bir yönetim var, buraya saygı gösterilmeli” dedi. Mergen ayrıca üyeliklerle ilgili yapılandırmaya gittiklerini, isimlere bakmadıklarını kaydederek, “Üyelikten çıkarılanlar daha sonra tekrar üye olabilir. Ahmet-Mehmet’e bakmıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim