Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Savaş Duman ve ekibince ‘Bu bir Vefa Projesidir’ hareketinde yola çıkılıp şehirde yaşamlarını sürdüren yaşları 70-85 arasında olan 18 kişi ‘Sporun Yaşayan Çınarları’ gecesinde Bedesten’de bir araya geldi.

ÖZEL DAVETİYE İLE DAVET EDİLEN VALİ VE İLÇE KAYMAKAMLAR GECEDE YOKTU     
Davet edilmelerine rağmen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Spordan sorumlu vali yardımcısı,Şehzadeler ve Yunus Emre İlçe Kaymakamları katılmadığı gecede sağlıkları el vermediği için ödüllerini alamayan Çınarlardan Fikri Bayrıl,Arif Çipiloğlu,Ali Özer Kılınç ve Erdem Özyiğit evlerinde yapılan hayat hikayelerini yansıtan röportajlarını yansıtan görüntüleri ile katılabildiler.

    Şehzadeler ilçesine ait Tarihi Bedesten mekanda gerçekleştirilen “Sporun yaşayan çınarları” gecesine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ,CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yanı sıra ödüle layık görülen Çınarların yakın dostları katıldı.

     Manisa CBÜ Besyo öğretim üyesi Dr. Güreşçi Musammat Başaran, öğretim üyesi Dr..Atletizmci Nurullah Candan ve öğretim üyesi Dr. Basketbolcu Dr. Yılmaz Çobanoğlu, Güreşçi Erdem Özyiğit,

Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş,Eskişehirspor,Altay,Ankara PTT spor ,Göztepe ve Manisaspor’da futbol oynayan Fikri Bayrıl, Fethi Gönül,Mümin Özkasap, Fevzi Türegün,Sabahattin Kayhan,Metin Taşkın,Muzaffer Etçil  ve Aydoğan Tunay, Atıcılık sporunda  onlarca milli sporcu kazandıran Erdoğan Karaöz ve İsmail Sel, Cimnastik te Arif Çipiloğlu,Ali Haydar Aksakal,Tekwando da Salih Şakir Büyür ile Ali Özer Kılınç’a ‘Sporun Yaşayan Çınarları’ ödüllerini Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ,CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Savaş Duman verdi.

   Gecenin sonunda da 18 yaşayan çınar’ın röportajlarını ve yaşam hikayelerini içeren sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

   Gecede konuşan Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ;

   ”Ben imkansızlıklar sporun nasıl yapıldığını en canlı biçimde bilenlerdenim. Çünkü yıllar öncesinde Manisa BESYO okulundan mezun oldum. Şimdi Milletvekili olarak siyasetteyim. Sporun ve sporcuların en iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Tabiki bunlar yetmez. Uluslararası olimpiyatlarda Türk sporcularımızın sayılarının artması ve Türk bayrağımızın olimpiyatlarda dalgalanabilmesi için mutlak Spor Bakanlığımızın, spor müdürleri, antrenörlerimiz el birliği ile başarılı gençler yetiştirmesi gerekmektedir. Ulu önder Atatürk spora ve başarılı sporculara büyük önem veren birisi idi.Bizler de bundan sonra sporun her alanında başarılarımızı ülkemizin çok çok dışındaki ülkelerde elde edeceğimiz madalyalarla göstermek zorundayız. ”dedi

  ‘Sporun Yaşayan Çınarları’ Projesini hayata geçiren Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’da “Bu kişiler Manisa başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde yaptıkları sportif başarıları ile adlarından söz ettirmiş değerlerdir. Müdürlüğümüzün tarihi süresince bu insanlar hatırlanmamış olması beni gerçekten çok derinden yaraladı. Göreve gelir gelmez bu projeyi hayata geçirebilmek için ekibim ile birlikte çalıştık. Şimdi onların mutluluğunu görünce ne denli bu projenin geç kaldığını gördüm. Bu proje daha da geliştirilerek sürecektir ”dedi      

Editör: TE Bilişim