Yunusemre Belediyespor’un bütün spor branşlarında özverili çalışmalarda bulunmasının meyvesini topluyor.  Spor kulübü bünyesinde bulunan judo branşında sporcular, Yener Kahyalar Judo Salonu’nda aile boyu judo sporu öğrenmenin tadına varıyor. Yunusemre Belediyespor judo sporcusu olan ve 30 yıldır judo yapan 41 yaşındaki Osman Şahintürk “Hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişimi sağlamak amacıyla oğlumu bu spora teşvik ettim. Çocuğumun okulda başarıları devam etmektedir.” dedi.
 
MİNDERDE BABAMI BİLE TANIMAM
 
Babası ile birlikte 5 yıldır Judo yapan Batuhan Şahintürk  de “16 yaşındayım. 5 yıldır Judo sporu ile uğraşıyorum.  Babamı örnek aldım. Babamla beraber çalışıp spor yapıyoruz. Minderde babamı bile tanımam. Babamla karşılaşırsam sonuna kadar mücadele ederim” ifadelerini kullandı. 
3 çocuğu ile beraber judo sporu yapan Esra Caner ise “31 yaşındayım kendim ve 3 çocuğum ile judo sporu yapıyorum. Çocuklarımda yaklaşık 3 yıldır judo sporu yapıyor. Judo bizde aşktır. Benim Türkiye şampiyonluklarım yurtiçi ve yurtdışı derecelerim var. Sporun verdiği bir disiplin var. Çocuklarım ile gurur duyuyorum.” diye konuştu.  Annesinin tavsiyeleri ile judo sporuna başladığını vurgulayan Mustafa Caner duygularını şu sözlerle ifade etti:  “12 yaşındayım, 3 yıldır Judo ile uğraşıyorum. Annemin tavsiyeleri ile judo sporuna başladım. Herkesin düzenli bir şekilde judo yapmasını tavsiye ediyorum”
 
‘JUDO BİR TUTKU’
 
Judo hocası Orhan Akdemir de  24 yıldır  Judo ile uğraştığına dikkati çekerek sporun çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması, onların fiziksel ve ruhsal gelişimi için büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Akdemir; “Çocuklarımızı kötü arkadaşlıklardan kurtarıp iyi bir birey olarak yetiştirmek istiyoruz. Yunusemre Belediyespor olarak 120 lisanslı judo sporcumuz vardır. Kızım da yaklaşık 3 yıldır Judo sporu yapıyor, Türkiye şampiyonasında derece elde etti. Yunusemre Belediyespor’da yıllardır Judo yapan ve çocuklarını da Judoya teşvik eden 8 aile bulunuyor. Judo bir tutku. Judo yapan bir ailenin yakını mutlaka judoya devam ediyor” dedi. Babasının izinden giden Dilara Akdemir de akranlarını judo yapmaya davet ediyor.
 

 
Editör: TE Bilişim