Manisa'da Doruk Koleji'nin efsane jenerasyonunun içerisinde parlayıp, ardından altyapıdayken TOFAŞ'a transfer olup, 2 sene art arda Gençler Türkiye Şampiyonası'nda MVP olan Samet Erdi Geyik, artık TBL'nin gedikli oyuncularından birisi haline geldi. TOFAŞ'ta A takıma çıktıktan sonra A Milli Takım kapılarını aralayan genç yetenek, sırasıyla Darüşşafaka, P. Karşıyaka, Anadolu Efes formaları giymeyi başarmıştı. A Milli Takım'la 2016 Rio Olimpiyatları ön elemelerinde de yer alan Erdi, yeni sezonda geçen sezon TBL'de final oynamayı başaran Beşiktaş forması giyecek. Transferinin ardından Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Erdi, Beşiktaş'ta çok başarılı bir sezon geçirmek istediğini belirtti.

"TERCİHİ YAPMAK ZOR OLMADI"
Geçtiğimiz sezonu ve transferini anlatan Samet Erdi: "Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes formasıyla istediğim süreleri bulamadım. Ben basketbolu seven ve oynamak isteyen bir oyuncuyum. Takımıma katkı veremediğimden dolayı sezon sonunda başka arayışlara girdim. Birçok teklif geldi ancak daha önceden de beraber çalıştığım Ufuk Sarıca hocamın olması, Beşiktaş camiasının büyüklüğünden dolayı bu tercihi yapmak çok da zor olmadı. Önemli bir camiaya geldiğimin farkındayım. Geçen sezon ligde final oynamış bir Beşiktaş'tan bahsediyoruz. Umuyorum ki benim vereceğim de katkıyla hem ligde hem Avrupa'da geçen senenin üzerinde bir performans göstereceğiz." dedi. 
"GÜZEL BİR SEZON GEÇİRECEĞİMİZE İNANCIM SONSUZ"
Bu sezondan beklentilerini anlatan Samet Erdi: "Şu ana kadar Allah'a çok şükür hep büyük kulüplerde ve turnuvalarda oynama şansı buldum. A Milli Takım seviyesine yükselmeyi başardım. Geçen sezon takımımımda istediğim şansları bulamadığımdan ötürü yeni bir takımda devam etmem gerektiğini biliyordum. Beşiktaş'a gelmek benim için çok önemli. 24 yaşında bir oyuncuyum ve artık iyi süreler alıp, potansiyelimi sahaya tamamen yansıtmak, yeri geldiğinde takımın yükünü üzerime alabilecek bir oyuncu olmak istiyorum. İyi süreler bulduğumda da bunu yapabildiğimi defalarca gösterdim. Umuyorum ki bu sezon yeni takımım Beşiktaş Sompo Japan'da performansımın en üzerine çıkıp, geçen sene çok önemli işler yapmış takımıma bir adım yukarıya atması için yardım edeceğim. En iyi Samet Erdi Geyik'i sahaya yansıtmak için çok çalışıyorum ve meyvelerini sezon içinde toplayacağıma inanıyorum. Güzel bir sezon geçireceğimize inancım sonsuz." şeklinde konuştu. Hakan Agar
Editör: TE Bilişim