ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Türkiye Judo Federasyonu, 7-20 Mart tarihleri arasında Antalya’da yapılacak 2020 Olimpik Aday Kadro Avrupa Kupası Hazırlık Kampı ve Avrupa Kupası aday kadrosunu açıkladı. Manisa’nın Türk judosuna armağan ettiği antrenörlerden Onur Akgün, 8 antrenör arasında yer almayı başardı.

“KAMPIMIZ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Milli Takım’a davet edilmenin gururunu yaşadığını ifade eden Onur Akgün, kampın 4 yıl sonra yapılacak olimpiyatlar öncesi büyük önem taşıdığını belirterek, “7 yaşından bu yana judonun içindeyim. Manisa’da ve Türkiye çapında çeşitli derecelerin ardından Galatasaray’a transfer olmuştum. Burada Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, Avrupa Takımlar 3.’lüğü gibi büyük başarılara imza attık. Geçmişte büyük başarılara imza atmış, Olimpiyatlar’da ülkemizi temsil etmiş Sezer Huysuz abimle güzel anılarımız geçti. Galatasaray altyapısında judo antrenörü olduktan sonra Sezer abimle beraber çeşitli başarılarımıza devam ettik. Manisa’ya geri dönüş yaptıktan sonra kendi özel salonumu açmaya karar verdim ve şu anda Manisa’nın ilk özel judo salonunun sahibiyim. Sezer abim milli takım antrenörü olduktan sonra beni milli takıma uygun gördü. Hayatımda ilk kez milli takım antrenörü olmanın mutluluğunu yaşıyorum. En üst seviyeden başlamak gerçekten gurur verici. Bosna Hersek’te yapılacak Avrupa Kupası’nda yer alacağız. Derece yapanlar, 2020 Olimpiyatları için puan elde etmiş olacak. Bu açıdan kampımız büyük önem taşıyor. Milli Takım’da iyi yerlere gelmek için elimden geleni yapacağım. Genç kardeşlerimize de abilik yapacağım” dedi.

“MANİSA JUDOSU İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL”

Manisa judosunun istenilen seviyede olmadığının altını çizen genç antrenör, “Eskiye nazaran kötü bir durumdayız. Sözleşmeli antrenörlerimizin kadroya girdikten sonra judoya ilgilerinin azalması, bunda etken oldu. Manisa’da judoyu yeniden canlandırmak istiyoruz. Artık yeni bir dönem başladı. Manisa’nın ismini daha iyi duyurmak için çalışacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim