Okul sporları hakkında bilgi veren Spor İl Müdürü Murat Özmekik, çocuklarımızın sporla tanışması ve bunun sürekliliğinin sağlanması konusunda okul sporlarının araç olduğunu ifade etti. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporlarında heyecan başladı. Manisa’da faaliyet gösteren okulların katıldığı okul sporlarında çocuklar 21 farklı branşta mücadele edecek. Çocuklarımız, atletizm, badminton, basketbol, ritmik cimnastik, artistik cimnastik, futbol, futsal, güreş, hentbol, halk oyunları, judo, karate, kros, masa tenisi, oryantiring, satranç, step aerobik, taekwondo, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında ilimizi ulusal ve uluslar arası yarışmalarda temsil etmek için kıyasıya bir yarış içinde olacak. İl genelinden 1833 takımın mücadele edeceği okul sporları minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek.  

EĞİTİM YILI SÜRESİNCE SPOR YAPMA ŞANSI 

Okul sporları programının çocukları sporla buluşturduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, “Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak proje ile okullardaki çocuklar sporla tanışma imkânı buldu. İlimizde de hayata geçen proje sayesinde birçok çocuğumuz spor yapıyor. İl genelinde düzenlenen okul sporlarında okullar 21 farklı branşta mücadele edecek. Bu branşlarda faaliyetlere yıl geneline yayılarak eğitim-öğretim yılı süresince çocuklarımızın her daim sporla iç içe olmasını hedefledik. Bu hafta basketbol, futbol, hentbol ve voleybol branşlarında müsabakalar başladı. Önce kendi ilçelerinde başarılı olan okullarımız daha sonra diğer illerden gelen takımlarla mücadele edip il şampiyonu olmak için yarışacak. Ardından il şampiyonları Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele verecek” dedi.

ÖNEMLİ OLAN SPOR YAPMAK

Okul sporlarındaki temel hedefin çocukların sporla buluşturulması olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Murat Özmekik, “Çocuklarımızı erken yaşta sporla buluşturmak için okullar büyük önem arz ediyor. Çocuklarımızın sporla tanışması ve bunun sürekliliğinin sağlanması konusunda okul sporları bir araç konumundadır. Okul sporlarında kazanmaktan önce çocuklarımız spor yapmanın heyecanını yaşacaklar” diye konuştu. Özmekik ayrıca okul sporlarının antrenörler tarafından takip edildiğini ve burada başarılı olan çocuklarımızın performans sporcusu olarak seçilebileceğine dikkat çekti.  

Editör: TE Bilişim