Manisa TV ekranlarında her pazartesi akşamı Mustafa Tatlı’nın sunumu, Gökmen Aytaç ve Ufuk Dündar’ın yorumlarıyla renk kattığı Spor Olsun programı, yine sporseverleri ekranlara kilitledi. Programın ana bölümünde Oğuzhan Kayar’ın Galatasaray’a transferi konuşulurken, Gökmen Aytaç’ın ortaya attığı iddia, dikkat çekti.

YENİ BİR MESUT OLAMAZ ÇÜNKÜ…

Galatasaray TV’ye verdiği röportajda Mesut Özil’i örnek aldığını belirten Oğuzhan Kayar için Ufuk Dündar ile Mustafa Tatlı, şans verilmesi halinde ilerleyen yıllarda yeni bir Mesut Özil çıkabileceğinin görüşünde birleşirken, Gökmen Aytaç ise Oğuzhan’ın Türkiye’de Mesut Özil olamayacağını iddia etti. Aytaç, “Türk futbolunda altyapı sorunu var. Bana Arda dışında çıkan bir yıldız söyleyin. Orası İstanbul. Oğuzhan Kayar bir Mesut Özil olamaz” dedi. Aytaç, Galatasaray’ın paraları saçtığının altını çizip Sarı-Kırmızılı kulübün bonkör olduğunu ima etti. Ufuk Dündar ise bu oyuncuyu 3 yıl önce Aydın’dan Hakan Şapçı’nın tavsiyesiyle getirten Manisaspor Başkanı Emre Hasgör’ün bu sezon oynatılması için arkasında yeteri kadar durmadığını, Oğuzhan’ın oynamadığı halde bu fiyata gitmesinin kulüp açısından çok büyük bir kazanç olduğu kadar çok da büyük bir kayıp olduğunu söyleyerek, “Bir oyuncuyu keşfedip almak evet önemli ama daha da önemlisi var. Aldığın oyuncuyu kulüp felsefesinde A takımında oynatabilme iradesi ve politikası” diye konuştu. Tatlı ise Oğuzhan’ın gönderilmesinde Teknik Direktör Kemal Özdeş’i eleştirdi ve Özdeş’e rağmen yönetimin bu darboğazda bu oyuncuyu çok iyi bir rakama sattığının altını çizdi.

MANİSASPOR TOP YAPAN TAKIMLARA KARŞI…

Manisaspor’un gidişatının da ele alındığı programda Ufuk Dündar, Manisaspor’un top yapan takımlara karşı kendi yarı sahasına çekilip “bekleyen” pozisyonunda olmaması gerektiğini, bu hücum yapısıyla rakip yarı alanda oynamasının sonuca gitmek için daha mantıklı olduğunu söyledi.  Mustafa Tatlı da en uçtaki Perovic-Abdulkadir-Murat üçlüsünün takım savunmasına katkı sağlamadığını, orta sahada Causic’in rolünün de belirsiz olduğunu belirtti. Gökmen Aytaç da kaleci Volkan’ın robot değil bir insan olduğunun altını çizerek, Ümit Yasin-Hikmet ikilisinin uyumsuzluğunun Mersin yenilgisinde başrol oynadığını ifade etti.

ORDU İLK GOLÜ YİYİNCE…

Programda Manisaspor’un bu hafta konuk edeceği Orduspor maçı masaya yatırıldı. Gökmen Aytaç, Manisaspor’un bu hafta galip geleceğine inandığını belirterek, en azından “yenemiyorsan yenilme” felsefesinin önemine dikkat çekerken, Ufuk Dündar da Ordu’nun deplasman karnesinin çok iyi olduğunu ve duran topları iyi kullandığını söyledi. Mustafa Tatlı da ilk golü atmanın önemine işaret ederek, Orduspor’un ilk golü yediği tüm maçları kaybettiğini, ilk maçta 2-0’lık mağlubiyeti hatırlatarak ikili averaj açısından da son derece önemsenmesi gereken bir maç olduğunu belirtti.

NİASSE DEĞERİNİ KATLATIKÇA KATLIYOR

Akhisar Belediyespor’un da konuşulduğu programda Gökmen Aytaç, 10 gole ulaşan Niasse’nin olağanüstü performansının Akhisar’ı sırtladığını belirtirken, Ufuk Dündar da Niasse’nin Sonko’nun önerisiyle yapılan bir transfer olduğunu ve bu transferin kulüplerin transfer plansızlığını gözler önüne serdiğini söyledi. Mustafa Tatlı da Niasse’nin sözleşmesinin 2015’te sona ereceğini, taliplerinin arttığı, sözleşme uzatılması konusunda yönetimin harekete geçmesini gerektiğinin altını çizerken, Akhisar’ın oynadığı futbolla 1. dakikadan 90. dakikaya kadar maçı kazanacak havada olduğunu, maçı izleyenin bunu hissettiğini kaydetti.

BELEDİYESPOR HAVAYI YAKALADI

Son olarak Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Manisa Belediyespor’un Uşak Sportif deplasmanında aldığı 5-0’lık galibiyet konuşuldu. Gökmen Aytaç, Belediyespor’da taşların yerine oturduğunu ifade ederek bu takıma emek verenlerin emeklerinin karşılığını sezon sonunda 3. Lig ile alacağını kaydederken, mevcut yönetimin yeni sezonda da devam etmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Tatlı ise Belediyespor’da yeni transferlerin takıma çabuk uyum sağladığını belirtirken, şimdiden birçok branşta başarılar elde eden Belediyespor’un büyükşehir sonrası tüm amatör branşlara hizmet edip daha fazla yatırım yapacağına inandığını söyledi.  

Editör: TE Bilişim