Haber-Mustafa TATLI

Turgutlu ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren 19 Mayıs Ortaokulu, yakaladığı başarı ile adından söz ettirdi. Okulda tenis masası bulunmayan 19 Mayıs Ortaokulu masa tenisinde il birinciliğini kazanarak 15-17 Mart tarihlerinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Manisa ilini temsil etme hakkı kazandı.  6. sınıf öğrencisi Esra Uslu, ve 7. sınıf öğrencileri Kadriye Gök ile Dilara Akkavak'tan oluşan 19 Mayıs Ortaokulu masa tenisi takımı Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen Beden Eğitimi Öğretmeni Engin Abatay idaresinde Manisa şampiyonluğuna ulaştı.

TRAKTÖR İLE MASA GETİRDİLER

Okullarında tenis masası bulunmayan okul kendi imkânlarıyla Turgutlu'ya bağlı İzzettin Mahallesi İlkokulu'ndan traktör ile getirdikleri masa ile şampiyonaya hazırlandılar. Okulun bodrum katında bulunan spor salonunda yaklaşık iki aylık çalışmanın ardından il birinciliğine uzanan Esra Uslu, Kadriye Gök ve Dilara Akkavak'tan oluşan 19 Mayıs Ortaokulu masa tenisi takımı başarı hikâyesiyle Turgutlu'yu gururlandırdı. 2012 ve 2013 yıllarında da aynı ekiple ile birinciliğini kazanan ve Türkiye şampiyonasında Manisa'yı temsil eden genç sporcular Mart ayında yapılacak olan 2016 Türkiye şampiyonasında da iddialı olmak istiyorlar.

ALPAY: “ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Öğrencileri ile gurur duyduklarını ifade eden okul müdürü Kemal Alpay; "Okulumuz Turgutlu'nun maddi durumu kısıtlı olan bir mahallesinde yer alıyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin durumu da aynı. Biz bu kısıtlı imkânlarda bu başarıyı yakalayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah Türkiye şampiyonasından da güzel bir sonuçla dönerler" dedi. Başarılı öğrenciler ise Türkiye Şampiyonasında Manisa'yı temsil etmekten mutluluk duyacaklarını ifade ederek; "Bizler kısıtlı imkânlarda bu başarıyı yakaladık. Büyüklerimizden destek bekliyoruz. İnşallah Türkiye şampiyonasından da iyi bir sonuçla ayrılmayı hedefliyoruz. Bizi destekleyen okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" dediler.

 

Editör: TE Bilişim