Ne demiştik… Bu ligde papaz çok, paraları çok, siyasi lobileri haddinden fazla… Bu ligde olmaları haksız bir rekabeti doğuruyor diye…

Kafaya oynayan 7-8 takım maalesef böyle… Araya bir Balıkesir girdi… (Kolay fikstürün gazıyla) Diğerleri şuanki beklenen yerindelerdi.

Bizimkilerin ise “parası az” demeyeyim hatta hiç yok desek yeridir… Lobisi de yok; kentin desteği yok, bir avuç inanan Tarzan yürek dışında maçında kimsecikler yok; ama kocaman bir yürek var işte…

O yürek öyle bir yürek ki kadro kalitesi para gücü falan dinlemiyor.

Rakibin ağzına ağzına basıyor. Havadan yerden ne varsa silip süpürüyor. Sakatlık pahasına tekmeye kafa uzatıyor. İyi mücadele edip istediği sonucu almasını biliyor.

O yürek var ya o yürek, “bu ligin zirvesinde” ben de olacağım der gibi oynuyor. Basıyor, geriye düşse de iş bitiriyor. Rakibi şaşkına çeviriyor.

Önce lige 40 milyonluk bütçeyle giren Şanlıurfa’yla verdik sinyali…

Golümüz yoktu, mücadelemiz vardı, rakibe top göstermeyen, rakibi ısıran bir yapımız vardı.

Sonra paraya para demeyen Mersin vardı, onları da alaşağı ettik.

Şampiyonluğun mutlak favorisi İBB’yi de iki dakikada erittik.

Koskoca İstanbul’un ve koca bir metropolün takımını yenmek her babayiğidin harcı değil… Neden mi? 15 milyonluk nüfusun vergisini alan, bu ligin üzerinde bir kadro kuran bir takımdı onlar. Manisaspor’a kadro kalitesi olarak 4’te 1 üstünlük sağlayan bir ekipti.

Bu hafta buna da şahit oldum ve çok şanslı hissediyorum kendimi… Çünkü gelmeyenlere üzülüyorum. Karşıyaka derbisini kaybetti diye de bu takımdan umudunu kesenlere kızıyorum.

Çok şey kaybettiler.

Bir devin yıkılışına şahit olamadılar. Gencecik Eray’ın aslanlar gibi mücadelesine… Topu rakipten tereyağından kıl misali çekişine, 50-60 metre topla depar atışına…

Maçın kahramanı tartışmasız Eray’dı. O Eray ki hak ettiği halde Dünya Kupası’na davet edilmedi.

Murat Gürbüzerol gerçeği var. Bu tip maçların adamı… Sadece gol atıp asist yapmadı, takım savunmasına sadık kaldı. Koştu, direndi, rakip savunmayı dağıttı.

Benjamin Fuchs gerçeği var. Manisaspor onsuz ne yapacak diye düşünmeden edemiyorum. Hiç kuşku yok ki bindirmeleri yine fark yarattı. Bu ligin en iyi sağbeki kuşkusuz Fuchs’tur. Bunu inkar edenin futbol bilgisinden şüphe ederim.

Hüsnü iyiydi. Mikic de iyiydi. Tosun şık asistiyle günü kurtardı. Giren de çıkan da disiplinliydi. Bu ligin en çok pozisyon üreten takımlarından birine pozisyon vermedik, bundan iyisi şamda kayısı!..

Kemal Hoca, bu maç öncesinde kazanacağından emindi. Taraftar desteğine işaret ederek, “Yeter ki gelsinler, benim takımım bu maçı kazanacak!” demişti. Biz de sayfalar dolu yazdık, günlerce anons ettik; ama yine gelen o az sayıdaki gerçek Manisasporlulardı be hocam!.. Coşku istiyorsun, heyecan istiyorsun, bu ligin papazlarını bir bir geçiyorsun; ama Süper Lig için bu taraftar sayısı yetmez ki. Hele deplasmanlarda asla yalnız yürümemelisin. Düşünüyorum, taşınıyorum. Karşıyaka maçı dışında maç beğenmeyen bu Manisalılara, Manisaspor sevgisini nasıl aşılarız diye… Ben hala işin orasındayım!..

Editör: TE Bilişim