Alanyaspor ağlarına 3 gol atarak golcü kimliğini sürdüren ve Süper Lig'de yükselmeye devam eden Akhisar Belediyespor, sezon başından bu yana inişli çıkışlı performansından sonunda kurtulup, istikrara kavuşmayı başardı. Takım eski teknik direktörü Tolunay Kafkas'la gösterdiği vasat performanstan dolayı neredeyse küme düşecek hale gelmişken, Okan Buruk geldiğinden beri neredeyse akla kara kadar fark oluştu. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde başarılı sonuçlar elde eden Akhisar temsilcisi, son iki haftada alacağı skorlarla ligde puan ve gol istatistiklerinde en başarılı performansına imza atabilir.
REKOR MUHTEMEL
Süper Lig’de 5. sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, en başarılı dönemini 46 puana ulaştığı geçen sezon (2015-2016) yaşamıştı. Bu sezon, 32 haftada 45 puan toplayan Ege temsilcisi, kalan 2 haftada deplasmandaki Atiker Konyaspor ve Manisa’daki Kardemir Karabükspor maçlarında en az 2 puan alması halinde en başarılı performansına ulaşacak. İlk 25 haftada 18 golle ligin en az gol atan ekibi konumunda olan Akhisar Belediyespor, teknik direktör Buruk yönetiminde çıktığı 7 maçta 23 gol kaydetti. Bu sezon 41 gole ulaşan Ege temsilcisi, kalan 2 haftada 4 gol daha bulması durumunda 2013-2014’te 44 gole ulaştığı en golcü sezonunu geride bırakacak.
"EN BAŞARLI LİG SEZONU OLARAK NOKTALAMAK İSTİYORUZ"
Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, iyi bir kadrolarının olduğunu bireysel olarak yetenekli oyuncularının bulunduğunu söyledi. “Okan hoca geldikten sonra takımla iyi bir iletişim kurdu. İyi çalışıyorlar, arkasından da üst üste galibiyetler gelmeye başladı. Son 5 haftayı kayıpsız geçtik. Süper Lig’deki 5. sezonumuzda yere daha sağlam basıyoruz. Kalan 2 maçta da en iyi sonuçları elde edip, en başarılı lig sezonumuz olarak tamamlamak istiyoruz. Bu süreçte önümüzdeki yıl için de kadro hazırlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. 
HEM BİREYSEL HEM TAKIMSAL PERFORMANS ARTTI
Okan Buruk'un gelmesiyle beraber devre arasında katılan oyuncular olsun, mevcut kadrodaki isimler olsun birçok futbolcu kariyerlerinin en iyi dönemini yaşıyor ve bunların başında da Olcan Adın geliyor. Son maçta atılan 3 golün de asistini yaparak dikkatleri üzerine çeken ve bu performansla toplam asistini 8'e çıkartan Olcan Adın için milli takıma bile gitme olasılığı ortaya çıktı. Tecrübeli futbolcu Olcan Adın, son 5 maçta 4 gol atıp 6 asist yaparak tam 10 gole direkt katkıda bulundu ve takımının son 5 maçta attığı 20 golün yarısında pay sahibi oldu. Sadece Olcan değil, yeni gelen Cikalleshi de kendini yeniden hatırlattı. Başakşehir'de yedek kalan ve Rodallega'nın gidişiyle Akhisar Belediyespor'a transfer olan Cikalleshi, ilk maçlarının kat kat üzerinde performans gösteriyor. Ligde asıl takımı olan Başakşehir'le gol bulamayan Arnavut forvet, Akhisar'daysa gol yükünü çekmeye başladı. Son 9 maçta 6 gol atan Cikalleshi, Alanyaspor ağlarına gönderdiği golle de taraftarını mest etti. Bu hafta deplasmanda Konyaspor'la karşılaşacak olan Akigo, sezonu 4 Haziran'da Karabükspor maçıyla Manisa 19 Mayıs Stadı'nda tamamlayacak. Stad çalışmaları Akhisar'da hızla devam eden ekip, büyük ihtimalle önümüzdeki sene maçlarını Akhisar'da oynayacak. 
Editör: TE Bilişim