Haber: Hakan AĞAR
Manisaspor'da 25 kişilik kadroya alınmayan Timur Karagülmez, Almanya'dan özel açıklamalarda bulundu. 
"BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTIM"
Kadroya alınmamasına çok üzüldüğünü belirten Karagülmez: "Bildiğiniz üzere çapraz bağlarımı kopartmıştım. Yönetimle de konuşup daha kısa zamanda dönebilmem için ameliyat olmadım, daha farklı bir metotla 3 ayda sahalara döndüm. Geri dönmeyi hem ben hem takım istiyordu. Çok yoğun çalıştım, çift idmanlar olsun, tedavi olsun. Çok büyük çile çektik diyebilirim açıkçası. Hiç kimsenin başına umarım gelmez bu sakatlık. İlk defa bir sakatlık yaşadım. 3-4 haftalık bir şeyden bahsetmiyoruz. Bazı arkadaşlar var, mesela Uğur 6 ay sakatlığı sürdü. Ameliyat olmayıp, erken dönerek takım için büyük fedakarlık yaptık, yardımcı olabilelim diye ama 1 ay sağasağlam idmanlarda olmama karşın listeye bile alınmadım. Güya dizimin riskli olduğu söylendi. Mesela bu hafta sonu Samsun'da gol atan N'Diaye, o da çaprazsız oynuyor kaç haftadır. Yurtdışında bu sakatlıklar doğal karşılanıyor ancak Türkiye'de ameliyatsız düzelemeyecek gibi bir bakış açısı var. Bunun kabullenilmemesi beni üzdü. İdmanlara çıkıyorum, çift kale maçlarda yer alıyorum ancak hala "3-4 hafta sonra sakatlanabilir." gibi bir bakış açısı oluyor. Ben zaten sağlamım. Bu bakış açısıyla olmaz. Ben sezon sonuna kadar da, kariyerimin sonuna kadar da sağlam kalabilirim. Şimdi sağlam olan birisi de çaprazlarından sakatlanabilir, bunu Allah bilir ancak benim sakatlık riskim yoktu. Manisa'da bu kabullenilmiyor. Boşuna 3 ay çabaladık, çile çektik. Neden yaptık bunu?"dedi.
"LİSTE DURUMUNDAN HABERDAR DEĞİLDİM"
25 kişilik kadrodan son anda haberdar olduğunu, bunu bilse kiralık gidebileceğini belirten Timur: "En çok üzen konu bu liste durumunun bizden habersiz yapılmasıydı. Transfer dönemi bitti, sonra söylendi. Transfer dönemi kapanmadan bizi arayanlar da vardı, Timur sakatlıktan çıktı, gelsin bizde oynasın diye. Son anda transferler olduğu için ben listenin dışında kaldım hocayla başkanın deyişiyle. Beni en çok üzen o. 3 ayım gitti boşuna. Bu Türkiye'de belki de bir ilkti. Yaptığım tedaviyle çok hızlı ve hazır döndüm. Barbaros da dönmüştü ama onunla da konuştum. O da benimkinden farklı bir metotla oynadı ama onda ağrılar vardı. O ağrı yaşadığı için ameliyatı tercih etti, bende böyle birşey de yok. Bize büyük şok oldu. Almanya'ya geldim oradan uzak durayım diye, hakikaten kolay birşey değil. 3-4 ay zaten oynayamadım, şimdi bir 3-4 ay daha sadece idmanlara çıkacaksın, maçlara çıkamayacaksın. Ben televizyonun karşısında kafayı yiyorum. Eskişehirspor maçı mesela; herkes o stadda, o ambiyansta sahaya çıkmak ister ama olmadı. Allah büyük,  vardır bunda da bir hayır diyoruz. Kafayı kuma sokup, ağlayacak durumda değiliz. Çalışmaya devam edeceğim. Hafta sonu birkaç test daha yapacağım burada. Yani her seferinde kendime soruyorum "Ben neden bu kadar acele ettim?" diye. Böyle dışarıda bırakılacağımı bilsem ameliyat olurdum, riske girmezdim ama bana böyle birşey söylenmedi. Başkan da bana yurtdışına git, belki ameliyat gerekmez demişti." şeklinde konuştu. 
"MANİSA'DA OLMAKTAN MUTLUYDUM"
Takıma dönüp dönmeyeceği hakkında da konuşan yetenekli oyuncu: "Başkanlada bu konuyu konuştuk. Uğur'la bana sözleşmeli oyuncumsunuz dedi. Daha 1.5 sene Manisaspor'la sözleşmem var. Ben Manisa'da olmaktan ve Manisaspor gibi bir kulüpte oynamaktan dolayı çok mutluydum. Sonuçta artık orada çevre yaptık, sevenimiz, sevdiğimiz çok. Zaten orada oynamak istemesem neden yazın gelip, takımla yeniden anlaşayım ki. Sözleşmem var ve bu yaşananlara karşın hala o formayı giymeyi istiyorum. Bu durumun başıma geleceğini bilsem kendimi riske atmazdım. Burada bazı testler yapacağım. Sağlamım ama zamanım olduğuna göre belki ameliyat durumum da olabilir. Belki ameliyat olur kendimi garantiye alırım, hem de Türkiye'deki insanların kafasını rahatlatırım." şeklinde sözlerine son verdi. 

 
Editör: TE Bilişim