Amatör futbol…

Profesyonel futbolun en temel taşı…

Parası yoktur, zahmetlidir, çekilen çilesi kutsaldır.

Amatörleri seviyorum. Bu işin tozunu toprağını yutanları mümkün olduğunca geniş geniş yazmak istiyorum. Bu da mesleğimin en zevkli yanı diyebilirim.

Onların sorunlarını yazmak, onların her hafta sonu oynadığı maçlarda bulunmak, benim en asli görevlerimden biri…

Kutsal bir görev yapıyoruz.

Gençlerin spor yapması için ön ayak oluyoruz.

Sahalarda beni gören futbolcu kardeşlerimin yüzüne yansıyan heyecanına tanık olmak, onları teşvik ettiğimi hissetmek, beni gerçekten çok mutlu ediyor…

Parayla satın alınamayacak şeyler bunlar.

Elimizden geldiğince onları bu sayfalarda ağırlıyoruz.

Patronum, Genel Yayın Yönetmenim, çalışma arkadaşlarım sağolsunlar. Nerden baksanız her gün tam iki sayfa amatörlere ayırıyoruz. Bir emek harcıyoruz. İlginiz bizleri daha da teşvik ediyor.

Tabii ki bu sayfa sayısı size göre az. Bize göre de az. İmkanlarımız boyunca amatörlerin yanında olacağımız unutulmasın.

Sevgili okuyucularım!..

Şimdi diyeceksiniz ki “iyi güzel bir giriş yaptın da asıl meseleye gel” diye!..

Gelelim o zaman…

Manisa Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig’de heyecan başladı.

Manisa, amatör futbol yardımları konusunda en geride kalmış illerden biri.

Sezon bir şekilde başladı. Ama ortada malzemeler yok. Eşofman yok. Ayakkabı yok. Tozluk yok. Top yok. Kendi imkanı olan bir şekilde götürüyor ligi.

Geçen sezon Belediye yardımı dışında yardım yoktu.

Özel İdare her yıl geleneksel olarak veriyordu ama 1.5 yıldır piyasada yok.

Buradan sormak istiyorum.

Ligin ilk 5 haftası geride kaldı. Bir de bayram araları ve sezon başı hazırlık sürecini katın yaklaşık 3 aydan beri bu yardımlar neden yapılmıyor?

Malzemeleri sapasağlam dediğimiz Belediye’nin yardımları nerede?

Malzemeleri beğenilmese de amatöre ilaç gibi gelen Özel İdare’nin yardımları nerede?

Yahu sezon bitecek. Siz hala malzeme vereceksiniz.

Maddi desteği geçtim. Ne kulüplere bina desteğiniz var ne de malzeme desteğiniz. Yeter artık!.. Amatörler üzerinden prim yapmayı da bırakın.

İşlerine gelince; bürokrasi yıldırım gibi işler, yasalar delip geçilir, yandaşlara kıyak geçilir… Manisa amatörüne gelince nedense bürokrasi hep yavaş işler. Hem de gençliğe hizmetin zirve yaptığı bir kulvarda.

Bir tanesi geçenlerde bir spor organizasyonunda sporculara şöyle sesleniyor; “Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünerek hareket ediyoruz. Sizler emredin biz yapacağız. Gençlere hizmet etmeyi şeref sayarım.”

Anlamadım pardon? Biz başka bir şehirde yaşıyoruz galiba. Ne hizmeti ne nesili? NE SEÇİMİ? Seçimle bir spor organizasyonunun ne alakası var?

Güldürmeyin insanları!

Konuları saptırmadan icraat yapın.

Büyük ihtimalle 1-2 hafta içinde malzemeler amatörlere dağıtılacak. Bunun hala bir çalışma sürecinde olduğunu biliyorum. Ama geciktiniz ağalar. Amatörün çilekeşlerini üzdünüz, kırdınız onları defalarca.

Ne olursunuz malzeme dağıtım töreni yapmayın. Amatörlerin sırtına basarak siyaset yapmayın.

İlla tören-reklam yapmak istiyorsanız asla ama asla “Büyükşehir olan Manisa’mızda” diyerek konuşmaya başlamayın ne olur!..

Editör: TE Bilişim