U19 kategorisinde Türkiye Şampiyonası bölge elemelerine ilimizden katılacak son takımı belirleyecek olan Muratgermenspor-Akhisar Yıldırımspor arasında hafta sonu oynanan maç nefesleri kesti. Ertuğrul Dilek Tesisleri’nde yapılan maçın sonunda kazanan takım penaltı vuruşlarıyla belirlendi.

11 Nisan Cumartesi günü Ertuğrul Dilek Tesislerinde oynanan maç büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk yarıyı Akhisar Yıldırımspor 3-0 önde tamamladı. İki takımdan birer oyuncunun kırmızı kartla oyun dışı kaldığı maçın devre arasına gidilirken Akhisar Yıldırımspor büyük bir avantaj yakaladı. Fakat 2. yarıda Muratgermenspor büyük bir geri dönüşe imza atarak maçı 3-3’e getirmeyi başardı.

Maçın normal süresi 3-3 sona erdi ve uzatma bölümlerine geçildi. 15’er dakikalık 2 uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara kaldı. Seri penaltı atışları sonunda Akhisar Yıldırımspor bir penaltıyı kaçırınca 5 penaltının tamamını gole çeviren Muratgermenspor atışla sonunda 5-3’lük bir üstünlük sağladı ve Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek 3. takım olmaya hak kazandı.

Yunusemre İlçe Spor Müdürü Abdülmuttalip Yıldırım, Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Ekrem Öztürk ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumhur Kapusuz ve Murat Germen Ortaokulu Müdürü Ercan Ayyıldız’ın da izlediği maçın sonunda Muratgermenspor oyuncuları ve yöneticileri, kendilerini izlemeye gelen seyircileriyle birlikte büyük bir sevinç yaşadılar. Maç sonunda kulüp başkanı Yaşar Polat şöyle konuştu:

“4 yılın sonunda gelinen bu nokta ne kadar doğru işler yaptığımızın bir kanıtıdır. Büyük bir özveriyle çalışan teknik heyetimiz ve futbolcularımızı, gösterdikleri emekten, kazanma azimlerinden, başarıya duydukları inançtan dolayı kutluyorum. Bu süreçte bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye Şampiyonası bölge elemelerinde de başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim