Pro Street sınıfında yarışan Kamil Kırbaş 8.336 derecesiyle, 200 Pro sınıfında da İbrahim Nişli 12.879 derecesiyle Türkiye rekorunu kırarak, büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye Drag Şampiyonası’nın dördüncü ayak yarışı geçtiğimiz hafta Konya Saraçoğlu Drag Pisti’nde yapıldı. Konya Motosiklet Kulübü tarafından organize edilen ve 47 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonaya Manisa Büyükşehir Belediyespor’u temsilen katılan Kamil Kırbaş ve İbrahim Nişli büyük bir başarı sergiledi. Şampiyonada Manisa Büyükşehir Belediyespor’u temsilen katılan İbrahim Nişli 200 Pro sınıfında 12.879 ile bu sınıfın Türkiye rekoruna imza attı.

Babasının rekorunu kırdı

Genç sporcu Kamil Kırbaş ise yeşil-beyaz forma ile mücadele ettiği şampiyonada babasına ait rekoru kırarak turnuvaya damgasını vurdu. Kamil Kırbaş babası Doğan Kırbaş’a ait olan 8.443 dereceyi, 8.336 ile geride bırakarak şampiyonada Türkiye rekorunu kırdı. Başarılı sporcu bu turnuvadan elde ettiği sonuçla street 2 kategorisinde dünyanın en iyi ikinci derecesini de elde etmiş oldu.

Sporcuları tebrik etti

Başarılı sporcuları tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, “Motor sporunda kulübümüzü en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu branşımızda daha birçok başarı elde edeceğimize inancımız tamdır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün adına sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kaynak: iha