MERT ŞİŞMANLAR DÜNYA 3. SÜ

Bahamalar’ın Nassau kentinde süren Gençler Dünya Judo Şampiyonası’nda mindere çıkan Manisalı judocu Mert Şişmanlar, 90 Kg’da bronz madalyanın sahibi oldu.

Gençler Dünya Judo Şampiyonası’nın üçüncü gününde ülkemizi temsil eden Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcusu Mert Şişmanlar, bronz madalya kazandı.
Şişmanlar, ilk turda Avusturyalı rakibini waza-ari puanıyla yendi. İkinci maçında Macar rakibini ipponla eleyen Mert, çeyrek final karşılaşmasında Japon S. Murao karşısında waza-ari puanıyla öne geçti. Rakibi skoru aynı oyun puanıyla dengeleyip ikinci bir hamlesiyle müsabakayı kazanınca, Şişmanlar repesaja kaldı. Bu turda Alman T. Schmidt karşısında normal sürenin bitimine 5 saniye kala Mert, waza-ari puanıyla skoru 1-1’e taşıdı. Altın skor bölümünde ise tatamiden ipponla galip ayrılarak bronz madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı. Üçüncülük kürsüsü için Sırp D. Brasnjovic ile karşılaşan ve rakibini 38 saniyede ipponla yenen Mert Şişmanlar, bronz madalyayı boynuna takarak, bir büyük başarıya daha imza attı.

Editör: TE Bilişim