Manisaspor ’da yaklaşan kongre öncesi hareketli saatler yaşanırken, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’e savcılık kıskacında olduğu öğrenildi.

SON SÖZÜ SAVCILIK SÖYLEYECEK
Yaklaşık bir yıl önce Turgay Gümüşdere ve Bülent Hasgönüllü ‘nün İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’na yaptıkları şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı, Manisa Dernekler Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. İl Dernekler Müdürlüğü bunun üzerine Manisaspor’un hesaplarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede bazı kalemlerde hesap hareketlerinde usulsüzlükler tespit edildi.Kulübün hesaplarını manuel olarak yöneten Kulüp Başkanı Abdullah Mergen’in, muhasebe yetkililerinin uyarmasına rağmen değişik zamanlarda kulüpten 1 milyon 750 bin TL’ye avans çektiği iddia edildi.

SAVCILIK İKİNCİ BİLİRKİŞİ İSTEDİ

Turgay Gümüşdere ve Bülent Hasgönüllü’nün Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da Manisaspor yönetimi hakkında Dernekler yasasına muhalefet ve güveni kötüye kullanmaktan dolayı şikayette bulunduğu da ortaya çıktı. Bu şikayet üzerine müracaat savcılığı dilekçeyi Soruşturma savcılığına yolladı. Soruşturma savcılığı da dilekçede iddia edilen konuları araştırmak üzere Manisaspor kulübünde emniyet tahkikatı başlattığı öğrenildi. 8 aylık bir süre sonunda bilirkişi raporu ile tahkikatın sonuçlandığı iddia edildi. Bunun üzerine mart ayında savcılığın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı yetkili uzmanların görüşü alınmak üzere dosyayı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan çıkacak karara göre Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve yönetiminin zor günler yaşayacağı iddia edildi.Edinilen bilgilere göre İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı Müfettişleri tarafından incelenen Manisaspor ‘da para transferlerinde sorun olduğu iddia edildi.

 
Editör: TE Bilişim