Başkan Abdullah Mergen, “AK Parti İl Başkanı Sayın Zülfikar Gürcan’ın, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ni ihalesini alan inşaat firması tarafından kamuoyunun büyük zarara uğratıldığı yönündeki açıklamaları üzerinden Manisaspor’a zarar verilmek istenmektedir. Bunlar Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve Manisapor Yönetim Kurulu üzerinden Manisaspor Kulübü’nü itibarsızlaştırma çabalaradır.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Sayın Zülfikar Gürcan’ın kamuoyu yararını düşünerek yaptığı basın toplantısının ardından ilgili inşaat firmasının yönetim kurulu başkanının yaptığı açıklamaların talihsiz açıklamalar olduğunu ifade eden Mergen, “Bu açıklamalarda, AK Parti İl Başkanı Sayın Zülfikar Gürcan’ın açıklamalarındaki nedenin şahsım olduğu yönünde çirkince iddialar yer almıştır. Öncelikle bu inşaat firmasının 2014-2015 sezonunun ilk yarısında Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün yönlendirmesiyle Manisaspor Kulübü’ne borç vermesi, şahsımın mensubu olduğu siyasi parti tarafından yapılan basın açıklamasında yer almama engel değildir. Basın toplantısında yer alarak, kamuoyunu yararını ilgilendiren bir konuda duruşumu net bir şekilde gösterdim. Başkanlığını yaptığım Manisaspor Kulübü’ne bu firma tarafından borç verildiği için vatandaşlarımızın, kamuoyunun hassasiyetinin savunulduğu bir yerde sessiz kalmamız söz konusu bile olamaz.” dedi.
İlgili firmanın Manisaspor Kulübü’ne verdiği borç ve bu süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Abdullah Mergen, “Manisa’dan milyonlarca lira kazanan bu firmanın, Manisaspor üzerinden Manisa’ya yaptığı; karşılıksız olmayan, borç verilerek verilen bu katkı, aradan geçen zamandan sonra kendilerini neden bu şekilde rahatsız etmiştir? Bu firmayı ne de yönetim kurulu başkanını tanımam. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün o dönemde bu firmayı Manisaspor’a yönlendirdi. Turan Bulak tarafından kulübümüze 325 bin TL borç verildi. Bu borcun 75 bin TL’sini ödedik. Geri kalan borçla ilgili de kendilerine borcun tamamını kapatacak ve teminat olacak senetler verilmiştir ama kendileri her nedense senet üzerinde hukuki işlem yapmayıp, kalan tutar üzerinden işlem yapmışlardır. Senetler üzerinden hukuki işlem yapılmamak istenmesi de Manisaspor Kulübü’nü ve şahsımı itibarsızlaştırma düşüncesinde olduklarının bir göstergesidir. Dava açmalarına rağmen senetleri tarafımıza geri iade etmemeleri de yapılmak istenenlerin başka bir kanıtıdır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim