Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, göreve geldikleri günden bu yana 13 milyon lira borç ödediklerini açıkladı.

“ESKİ YÖNETİME ‘DEVAM EDİN’ DEDİM”
İlk olarak sportif anlamda olmasa da mali anlamda önemli işler yaptıklarına dikkat çeken Mergen, kongre öncesinde eski yönetime devam etmeleri yönünde ricada bulunduğunu söyledi. Mergen, “Kongre öncesinde bir önceki yönetime gittim ‘devam edin’ dedim. Üzerime düşen varsa katkı sağlarım dedim. Emre Hasgör’ün kendi bürosunda konuştuk. Ortağı devam etmesinden yanaydı. O kesinlikle düşünmüyordu. Cahil bir insan değilim. Tecrübeli biriyim. Daha önce iki yıl bu kulüpte yöneticilik yaptım. Kongre öncesi kimseyi etkilemek ve kandırmak için söylem peşinde değilim. Zaten ben tek başına yönetime talip oldum.  Fatih Yıldız kardeşimiz vardı sonra niye çekildi bilmem. Bu kongrede de ganimet paylaşmak için çok da iştahımızı kabartarak yönetime talip olmadık” dedi.

“57 MİLYON 600 BİN TL BORÇ ÇIKTI”
“Ben hesapladığımda 57 milyon 600 bin TL borç çıktı ve bir takım yoktu ortada” diyen Mergen, “Tüm bunların yanında 5-6 milyon TL’ye takım kurulacaktı. Tablo bu. 5 milyon TL futbolcu satışı oldu. 800-900 bin TL alacaklarını civarını eski yönetim hemen o gün aldı. Senetleri kulübe teslim ettiler. Spor totodan bir lira para gelmedi. Bir sayfa dolusu hacizler vardı. 25-30 listeyi 1.8 milyona düşürdük. Ankara’dan valilik kanalıyla 700 bin TL kaynak geldi. Nenad’ı sözleşmesindeki madde gereği tutamadık, 1.2 milyon TL ondan geldi. BŞB Başkanı Cengiz Ergün’den 330 bin TL reklam vardı. Çalmadığımız kapı kalmadı. 400 bin lira OSB’den geldi. Ciddi manada girişimlerde bulunduysam da sonuç alamadım. 11 ayda 13 milyon TL borç ödedik. 14-15 tane oyuncu grubu oluşturduk. 2. Lig’de şampiyonluğa oynayacak kadromuz oluştu” diye konuştu.

“1 LİRA BORÇ ÖDEMİŞLER Mİ?”
 Geçmiş yönetimlerin son 7 yılda 1 lira borç ödeyip ödemediğini sorgulayan Mergen, “Geldiğim günden beri bir günüm rahat geçmedi. Sıkıntı hacizler puan silme durumları vs… Bu problemleri çözmek için geldim. Bir şehirde düşmanca yaklaşımları doğru bulmuyorum. Neden şimdi konuşanlar, geçmişte 7 yıldır tüketip de 60 milyon TL seviyesine arkalarına bakmadan kaçıp gidenlere bir cümle etmezler?  Bu şehirde doğru düzgün bir şeyler yapmak çok zor. Bana söyleyin geriye dönük 7 yılda kim bu kulüpten 1 lira borç düşürmüş? Çıksın açıklasınlar. Ben düşürdüm. 13 milyon borcunu azalttım ve bir takımımız var şuanda. Ben şöhret budalası değilim. Herkesin yüzüne rahatça bakmak istiyorum” dedi. Başkan Mergen, daha önce yerel bir gazeteye yansıyan “70 milyon TL borç var” ifadesini kullanmadığını da sözlerine ekledi. Şimdi spor kamuoyu bu açıklamaların belgelisini bekliyor. 

Editör: TE Bilişim