Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor, Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Mücadeleyi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftarda izledi. Ev sahibi Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Şemsettin Ender, Semih, Serhat Cengiz cezalı oldukları için bu karşılaşmada forma giyemezken, Diyarbekirspor maçında sakatlanan Samet’te kadroda yer almadı. Kahramanmaraş maçında alt yapıdan Harun ve Ferdi kadroya dâhil edilirken, uzun süredir sakatlığı nedeniyle kadroda yer bulamayan Süleyman’da ilk 18’de yer aldı. Eksik ve cezalı oyuncuların fazla oluşu nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Teknik Direktör Levent Eriş, Engin Memişler’i stoper mevkiinde kullandı. 

İlk Yarıda Önemli Pozisyonlardan Yararlanamadık 

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken, Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Kadir Arı’nın 6. Dakikada ceza sahası dışından sert şutu auta gitti. Konuk Kahramanmaraş’ta Kerem’in 16. Dakikada ceza sahası önünden kullandığı frikik atışında kaleci gole izin vermedi. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Kadir 29. Dakikada yine maleyi yokladı. İlk şutuna nazaran daha etkili bir şut çıkaran genç oyuncunun vuruşunda top direğin hemen üzerinden auta gitti. Konuk ekip 33. Dakikada golü buldu. Mehmet’in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Ömer Halis, kaleciyi de geçerek topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Manisa Büyükşehir Belediyespor, 42. Dakikada gole çok yaklaştı. Tufan’ın sağ kanattan ortasında Safa arka direkte bulunan Cüneyt’e topa indirdi. Cüneyt’in kafa vuruşunda top dışarı çıktı. İlk yarının son dakikasında ev sahibi ekipte Kadir’in sol kanattan ortasında Cüneyt topa yükseldi. Kafa vuruşunda top direğin üzerinden auta gitti. 

Tek Kale Oynadık Golü Bulamadık 

Temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarıda da rakibi karşısında daha baskılı bir oyun sergilese de sonuca gitmekte zorlandı. Manisa Büyükşehir Belediyespor 61. Dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Kadir Arı’nın korner atışında Engin kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi, Maraş defansı son anda topu çizgiden çıkardı. Maçın 89. Dakikasında genç oyuncu Ferdi’nin sol kanattan ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Kadir’in dönerek vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Konuk Kahramanmaraş 90+2. Dakikada farkı ikiye çıkardı. Çalımlarla ceza sahası içerisine kadar giren Doğukan, güzel bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manisa Büyükşehir Belediyespor, sahadan 2-0 yenik ayrılarak galibiyet hasretine son veremedi. 

 

Stat: Mümin Özkasap Stadı 

Hakemler: Yalçın Taşkınfurat, Armağan Çekinmez, Önder Çalış 

Manisa Büyükşehir Belediyespor: Bahadır, Serkan, Cüneyt, Tufan, Hakan, Safa, Kadir, Gökhan (Dk. 88 Ferdi), İlyas (Dk. 79 Harun), Engin, İsmail (Dk. 55 Mülayim) 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor: Ahmet, Sami, Ömer Halis (Dk. 87 Haluk), Resul, Tuna, Ömer, Kerem (Dk. 63 Doğukan), Mehmet (Dk. 80 Yusuf), Muhammet Ali, Ömercan, Hüseyin 

Sarı Kartlar: Engin, Tufan, Safa, Hakan (Manisa BBSK), Ahmet, Ömer, Muhammet Ali (Kahramanmaraş BBSK) 

Goller: Dk. 33 Ömer Halis, Dk. 90+2 Doğukan (Kahramanmaraş BBSK)

Editör: TE Bilişim