Gençlik Spor Kulübü’nden Emine Bilir, Soma Taekwondo İhtisas Spor Kulübü’nden Beytullah Çağan ve Ulaş Taşdöşemeci ilimize 4 madalya getirdi. İl Müdürü Murat Özmekik, oryantiring sporunda elde edilen başarının her geçen gün artacağını ifade etti. İlimizde düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışmaları hafta sonu Soma’da yapıldı. 2 gün süren şampiyonaya 20 ilden toplam 50 kulüp, 1000 sporcu katıldı. Yağışlar sonrasında ağırlaşan zeminde zor anlar yaşayan sporcular, pusula yardımıyla ormanda gizlenen hedefleri bulmak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Türkiye Oryantiring Federasyonu öncülüğünde yapılan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi, Kızılay ve Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı'nın büyük destek verdiği şampiyonanın Soma'daki ilk etap yarışmalarına doğa severler büyük ilgi gösterdi.

10 YAŞINDAN 60 YAŞINA SPORCU
Cumartesi günü Yağcılllı Su Çıktı mevkisindeki yapılan orta mesafe yarışının ardından, Pazar günü Büyük Işıklar köyündeki uzun mesafe yarışıyla sona erdi. Yarışmalara Türkiye’nin farklı illerinden sporcular büyük ilgi gösterirken 10-60 yaş aralığında sporcuların olması dikkat çekti. Öte yandan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber’de sporcuları yalnız bırakmadı.

MANİSA’YA 4 MADALYA
İlimizde her geçen gelişim sürdüren oryantiring sporunda yapılan çalışmalar ilk meyvesini de bu şampiyonada verdi. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Soma Gençlik Spor Kulübü ve Soma Taekwondo İhtisas Kulübü, Türkiye Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etti. İl Gençlik Spor Kulübü’nden Emine Bilir K18 yaş kategorisinde Cumartesi ve Pazar günü müsabakalarında bronz madalyalar alırken, Soma Taekwondo İhtisas Kulübü sporcularından Ulaş Taşdöşemeci gümüş, Beytullah Çağan ise bronz madalya kazanmayı başardı.

BAŞARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
Manisa’nın oryantiring sporunda ilk kez ulusal bir yarışmada derece elde ettiğine dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, bu başarının her geçen gün artacağını kaydetti. Özmekik ayrıca şampiyonanın Soma’da yapılmasına destek veren Soma Kaymanlığı, Soma Belediyesi, SOSEV( Soma Sağlık, Sosyal ve Eğitim Vakfı ), Avdan Belediyesi, Yağcıllı Belediyesi, Türk Kızılayı Soma Şubesi ve Maden İş Sendikası Ege Bölge Şubesi’ne teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim