Türkiye Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası, 26-29 Mart 2014 tarihlerinde Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. 38 üniversiteden yaklaşık 300 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, CBÜ Bilek Güreşi Kulübü sporcuları Berkay Ali Akkaya, Büşra Ceylan, Gökçe Kumru ve Tuğba Özer bronz madalya kazandılar.

Kulübün danışmanı ve BESYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız, henüz iki yıldır faaliyette olan CBÜ bilek güreşi kulübünün, diğer üniversitelerdeki milli sporcuların da yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda 4 bronz madalya kazanmasının oldukça önemli bir başarı olduğunu, ayrıca takım sıralamasında erkeklerde 15. olarak önceki şampiyonaya göre daha başarılı dereceler elde edildiğini açıkladı. Kız sporcuların bu yıl ilk defa takıma katılmasına rağmen, kızlarda Türkiye 6.sı olmasının da ayrı bir gurur kaynağı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ekip ruhunun ve arkadaşlığın üst düzeyde olması nedeniyle takımdaki bütün sporcuları tebrik ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız, bilek güreşi kulübünün faaliyetlerinin CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda devam ettiğini ve üniversitenin bütün öğrencilerinin katılımına açık olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim