Siyah-Beyazlılar, 2014-2015 sezonunda toplam 6 milyon 300 bin TL tutarında bir takım kurdu… 16 transferin maliyeti ise 4 milyon 400 bin TL… Yani işin özü şu; Kayserispor’un yıldız isimleri Bobo ve Nobre’nin toplam alacağı Manisaspor’un yeni transferlerinin maliyetini geçtiği gibi tüm takım kadrosunun maliyetini solluyor!..

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Yeni sezonda profesyonel takım kadrosunu 32 kişiden oluşturan ve 16 yeni ismi kadrosuna dahil eden Manisaspor’un A takım için 6 milyon 300 bin TL tutarında bir kadro oluşturduğu öğrenildi.

KAYSERİSPOR BU PARALARI BOBO-NOBRE İKİLİSİNE VERİYOR

Maddi sorunlarla boğuşan ve bu yüzden kulübü borçlandırmamak için kadro yapısını dengede tutan Manisaspor Yönetimi, transfer ettiği 16 yeni isme 4 milyon 400 bin TL’lik bütçe ayırdı. Transferin son günlerinde kadroya dahil edilen Dimitrov ile Mustafa Sarp’ın toplam maliyetinin 700 bin TL civarı olduğu öğrenilirken, rakiplerin sadece bir futbolcuya verdiği paraları, Manisaspor’un bu iki oyuncuya verdiği ortaya çıktı. Transferde kulübün mali dengesini sarsmak istemeyen yönetimin, 32 kişilik kadroya toplamda 6 milyon 300 bin TL’lik bütçe ayırdığı kaydedilirken, şampiyonluğa oynayan Kayserispor’un sadece Bobo ve Nobre ikilisine bu rakamın üzerinde bir rakam verdiği öğrenildi. Bobo’nun Kayserispor’dan 1 milyon 300 bin euro, Nobre’nin de 800 bin euro garanti para aldığı, maç başı ve primlerle bu ikilinin aldığı rakamın Manisaspor’un toplam kadrosunu geçtiği öğrenildi. Bu isimlere Biseswar ve Turgut Doğan Şahin gibi yıldız isimlerin de eklenmesiyle Manisaspor ile Kayserispor arasındaki bütçe farkı, gözler önüne seriliyor…

MERGEN: “4.5 MİLYON TL BORÇ ÖDENDİ!..”

Kulübün gereksiz transferlerle borçlandırıldığı yönündeki iddialar sonrası, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’den resmi rakamlar istedik. Mergen’in yanına gittik, çayını içtik ve “Şeffaflık istiyoruz! Açıklar mısınız?” dedik. O da rakamları tek tek çıkartıp bizlere sundu. Transfere çok para harcandığı ve kulübün borçlandırıldığı yönündeki iddialara tepki gösterdi. 16 transferin rakamlarının resmi rakamlar olduğunun altını çizen Başkan Mergen, “Merak eden varsa, bu rakamlara inanmayan varsa sizin gibi samimi olsun, buyursun gelsin. Çayımızı

içsin, tek tek gösterelim. Göreve geldiğimiz günden bu yana hem borç ödüyoruz, hem kulübün piyasadaki itibarını kurtarıyoruz hem mali yönden dengeli bir kadro kuruyoruz. Bu sene verdiğimiz rakamlar, geçen sene ki rakamların çok altında. Belli bir plan ve program çerçevesinde mali yönden dengeli bir takım kurduk. Yani bizler buradan giderken kimsenin alacağı geçmiş dönemlerdeki gibi kalmayacak. Enkaz bırakmayacağız. Kimseye tutamayacağımız sözleri vermedik. Hala geçmiş dönemde yapılan ağır sözleşmelerin ceremesini çekiyoruz. Göreve geldiğimiz kısa süre içerisinde 4.5 milyon TL borç ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz. Biz de biliyoruz, 10 milyon liralık bir takım kurmasını… Kulübü borçlandırıp başarısızlıkta kaçmayı da biliyoruz. Ama artık ‘bu kulübü borçlandırma’ devri bitti” dedi.

Editör: TE Bilişim