Manisaspor Yönetimi, geçmiş yönetimlerin ötelediği borçlarla boğuşuyor. Onlarca alacaklılarıyla FİFA’lık olan Siyah-Beyazlılar, tarihi bir süreçten geçerken, yüklü menajer borçlarıyla adeta can çekişiyor. Örneğin yeni yönetimin, bunca darboğazda Holosko ve Zelenka için menajer Jurger Verner’e 1 milyon 50 TL ödemesi, kulübün geçmişte nasıl yönetildiğini gözler önüne serdi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’da mali tablo oldukça vahim… Bu haftadan itibaren gelir konusunda ciddi sorunlar yaşayan ve kaliteli küçülme kararı alan Siyah-Beyazlılar, bunca problemler yetmezmiş gibi geçmiş yönetimlerin ötelediği ve hiç önemsemediği borçlarla boğuşuyor.

MENAJERLERE MİLYONLUK BORÇ

Holosko ve Zelenka için menajer Jurgen Verner’e 1 milyon 50 TL ödeme yapan Başkan Mergen ve ekibi, Brezilyalı futbolcu Pitbull’a da 220 bin TL ödedi. Yönetim ayrıca bu hafta Ferhat Çökmüş’ün menajerinin 220 bin TL’lik alacağını ödeyemezse puan silmeden, transfer yasağına birçok ceza ile karşı karşıya gelecek.

GEÇMİŞ YÖNETİME 749 BİN TL ÖDENDİ

Yönetim ayrıca son iki sezondaki yönetime de 749 bin TL’lik borç ödedi. Siyah-Beyazlı kurmayların, göreve geldiği günden bu yana 5 milyon 700 bin TL tutarında borç ödediği, öncelikle FİFA’lık borçları kapatmaya çalıştığı kaydedildi.

MERGEN: “KULÜP MAHVOLMUŞ”

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, art arda gelen FİFA’lık dosyaların kulübü daha da darboğaza düşürdüğünün altını çizerek, böyle bir dönemde maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana borçları kapatmaya öncelik tanıdıklarını ifade eden Mergen, “Duruşumuzla yönetim anlayışımızla hep bu felsefeye göre hareket ettik. Hiçbir baskı altına girmeden, takımımızı kurarken, belli mali kriterlere göre

kurduk. Kulüp gerçeklerine göre hareket ediyoruz. Menajerler bu kulübü mahvetmiş. Biz 16 futbolcu aldık, menajerlere ödediğimiz para 100 bin TL’yi geçmedi. Ferhat Çökmüş’ün menajerinin parasını da bir şekilde bulmak zorundayız. Bu tip şeylerin ilk ayağı para cezası, 20 gün içerisinde kapatmazsan transfer yasağı oluyor, onu da kapatmazsan puan silmeye gidiyor. Manisaspor olarak o kara listeye girmemek lazım. Bucaspor örneği var. Tabi bunlar sürpriz şeyler değil. Biz bütün bu yaraların tahribatın üzerine bir yenisini eklemedik. Bu kulübü sürdürülebilir şekilde yönetiyoruz. Kulübün bir kuruşunu dahi peşkeş çekmedik” dedi.

“CÜZZAMLI BİR HASTADAN KAÇAR GİBİ…”

En büyük şansızlıklarının böyle bir şehirde yönetici olmak olduğunu kaydeden Mergen, “Bu şehirde idealistçe bir şey ortaya koymak çok zor. Fitne fesat ve dedikodunun bol olduğu bir şehirdeyiz. Maçlarda tek başıma protokolde oturuyorum. Manisaspor batmış. Herkes cüzzamlı bir hastadan kaçar gibi kaçıyor. Oraya gelen 200-300 taraftarı canı gönülden kutluyorum. Onlar bizim baş tacımızdır. Manisaspor’a sevgilerini gördükçe az dahi olsalar onlara baktıkça gözlerim doluyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim