ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Oktay Günaydın! Soma Linyitspor’dan 6 yıl önce Manisaspor altyapısına geldi. 5 yıllık süreç içerisinde altyapının en dikkat çeken oyuncularından biri oldu. Nitekim Siyah-Beyazlılar, bu oyuncuyla 2014 yılında 3 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 31 Mayıs 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Oktay, 1-2 yıllık süreçte skandal bir muamele ile karşı karşıya kaldı.

“AYAĞI KIRILINCA…”

2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda Tuzlaspor ve İstanbulspor maçlarında forma şansı bulan ve U19 Ligi’nde de takımın değişmez isimlerinden biri olan Oktay Günaydın, o sezonun devre arasında Kemerspor ile anlaştı. Burada pişip tekrar Manisaspor’a dönmenin hayallerini kuran genç futbolcu, sezon başı kampında ayağı kırılınca adeta ortada kaldı. Oktay, Manisaspor’a dönüş yaptığında ise hak etmediği bir vefasızlıkla karşı karşıya kaldı. Üniversitede öğrenci olan ve ailesi Soma’da olan genç futbolcuya, “ne halin varsa gör” denilerek tesis kapıları kapatıldı. Oktay, bu şok karşısında futbolu bırakma noktasına gelirken, bir işletmede garsonluk yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Sözü daha fazla uzatmadan Oktay Günaydın’ın ağzından skandal gelişmeyi hep birlikte okuyalım;

“AMELİYAT MASRAFIMI ÖDEMEDİLER”

“Ailem Soma’da. Ben de burada okuyorum. Kemer’de ayağım kırılınca çok zor günler geçirdim, Manisaspor’un sözleşmeli futbolcusu olmama rağmen bana sahip çıkmadılar, yaklaşık 5 bin TL’yi bulan ameliyat masrafımı ödemedikleri gibi benimle yolları ayırdılar, masrafları kendim karşılıyorum. Ayrıca tesiste kalmak, benim kalacakla ilgili sorunumu ortadan kaldırıyordu ancak bana, bahane olarak “1997’lerle yollarımızı ayırıyoruz’ dediler ama beni gönderirken, 2 tane 97’liyi tesiste bıraktılar. Altyapı yöneticileri, benimle hiç ilgilenmedi.”

“BEŞİKTAŞ DAHİL BİRÇOK KULÜP BENİ İSTERKEN…”

“U16 Akademi Ligi’nde Türkiye Şampiyonluğunda benim de emeğim vardı. Finaller esnasında Beşiktaş başta olmak üzere birçok kulüp benimle ilgilenmişti ancak ben kulübüme vefasızlık yapmamış, benimle ilgilenen kulüplere, “kulübümle görüşün” demiştim. Ama görüyorum ki Manisaspor’u yönetenler, bana bu vefasızlığı yapmaktan gocunmadılar. Ben en güçlü anımda kulübüme vefalı davranırken, onlar bana en zayıf anımda darbe vurmaktan çekinmediler. Altyapıda durum çok vahim. Daha birkaç ay öncesine kadar soğuk sularda duş yapılıyordu. Bu gibi birçok sorunun giderilmesi için bazı gerçekleri yüzlerine söylediğim için sanırım tesislerde istenmedim. Altyapıdan takım arkadaşım Emre Yavaş’ın abisinin işlettiği bir mekanda garsonluk yapıyorum. Sağolsun, İsa abi bana çok destek verdi. Manisaspor’un profesyonel futbolcusu olmama rağmen geçimimi futbol dışından kazanmam, benim değil bu kulübü yönetenlerin utancıdır. Hem ameliyat masraflarımı ödüyorum hem okuyorum hem de aslanlar gibi çalışarak geçimimi sağlıyorum.”

“FUTBOLU BIRAKMAYACAĞIM”

“Manisaspor altyapısında U14 Ligi’nden U21 Ligi’ne kadar onlarca maça çıktım. Türkiye Şampiyonluğu yaşadım. 2 Ziraat Türkiye Kupası maçım var. Sakatlığımın izlerini atlattım. Futbolu bırakmak gibi bir düşüncem yok. Yaşım henüz genç. Yeteneklerim, çalışma azmim, beni farklı yerlere götürecektir, buna inancım tam. Küllerimden doğacağım. Manisaspor ile sözleşmeyi henüz feshetmedim, feshetmeyi de düşünmüyorum.”

 
Editör: TE Bilişim