ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor’da 2.5 milyon TL’lik transfer yasağı kaldırılırken, bu paranın nasıl ve ne şekilde bulunduğu sır gibi saklanıyordu. Kamuoyunun merakıyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmayan Başkan Abdullah Mergen, bu konuda bir takım eleştiriler almıştı. Başkan Mergen’in, aileye ait mal varlığına ipotek koydurarak transfer yasağını kaldırdığı ortaya çıktı. Alternatif Bank’tan çekilen kredi ile Mergen ailesine ait 2 dükkan, 1 dairenin ipotek ettirildiği kaydedildi. Başkan Mergen’in abisi Sami Mergen, konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulunurken, sır perdesini de ortadan kaldırdı.

“AİLEMİZE İHANET ETMİŞTİR”
Sami Mergen, ailenin rızası olmadan ipotekin gerçekleştiğini ifade ederek, “Kardeşim Abdullah Mergen, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan’la beraber hareket ederek 84 yaşındaki babamı kandırdı.  Ailemizin mal varlığından 2 dükkan, bir daire üzerinden ipotek ettirip yasağı açtı. Ailemizin rızası olmadan bunu yaptı. Zaten tüm ailemizin bir bilgimiz yoktu. Babam topu görse günah derdi. Bu tür şeyleri de bilmez. O süreçte ben kendim bilgi sahibi oldum. Kardeşimiz, aileye ihanet etmiştir. FETÖ nasıl ülkeye ihanet ettiyse o da ailesine etti. O koltuğa yakışmıyor” diye konuştu.

“SİYASETEN BULAMADILAR…”
Yaşanan süreci anlatan Mergen, “Zülfikar Gürcan’lailk görüştüğümde ‘Spor Toto’dan ben açtım’ demişti. Bir dahaki görüştüğümde ise ‘başkan açtı’ dedi. Tabi ben o süreçte babamı kandırıp ipotek koydurduklarını biliyordum. ‘Futbolcu satacağız’ diyerek iki fotoğraf çekip kandırmışlar. İnsan sarrafıyım. Futbol başka bir şey siyaset başka bir şey. Siyaseten parayı bulamadılar, ailemizin malvarlığı üzerinden yasağı kaldırdılar. İpotekten kurtaracağını da zannetmiyorum. Uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. Çok uzak kaldığım için kardeşimi tanıyamamışım. Başkanlığına vesile olduğum için de kendimden utanıyorum. Arkasında durdum. Yanlış yapmışım. Herkesten de özür diliyorum. Derhal bırakmalı. Benimiçin FETÖ’denfarkı yok. Savcılığa gidip şikayette bulunacağım, Zülfikar Gürcan da buna dahil. Çünkü kamuoyunu yanılttılar. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

“YÖNETİCİLER İSTİFA ETMELİ”
Yöneticilere seslenen Sami Mergen, “Yöneticiler o karede yer almasınlar. Kardeşimin yanında olmasınlar, yarın çocukları onlara, ‘baba sen ailesine ihanet eden bir başkanla mı çalıştın?’diye sorarlarsa cevap vermeleri çok güç olacak. Hangi yöneticinin buna katkısı varsa da onlarla mahkemede uğraşacağım” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim