PTT 1. Lig takımlarından Manisaspor’un geçtiğimiz sezon teknik direktörlüğünü yapan ve bu yıl Gençlerbirliği’nin başına getirilen Kemal Özdeş’in yardımcısı Tahir Karapınar, siyah-beyazlı takımın yeni teknik direktörü oldu. Yeni yönetimini oluşturan Manisaspor’un 47 yaşındaki yeni teknik direktörü Tahir Karapınar için Manisa 19 Mayıs Stadı’nda imza töreni düzenlendi. Törene Manisaspor Futbol Şube Sorumluları Turgay Gümüşdere, Engin Kapucu ve Basın Sözcüsü Tarkan Kayhan katıldı. Manisaspor’un tüm sorunlarını bildiklerini ve bu yüzden göreve geldiklerini belirterek sözlerine başlayan Manisaspor Futbol Şube Sorumlusu Turgay Gümüşdere, “Başarılı olmak için içimizden yetişen bir arkadaşımızla bugün mukavele imzalıyoruz. Tahir kardeşimiz Manisaspor’umuza hayırlı uğurlu olsun. Kendisinden isteklerimizi görüştük. Bizim için ilk etapta düşmemek başarı sayılır. Ama bu düşmemeye oynayacağız anlamına gelmez. Kendisinden ilkeli, dürüst, kazanmayı arzu eden ve çıktığımız deplasmanlarda Manisa’mızı en iyi temsil edecek başarıyı istiyoruz” dedi.
Gümüşdere, ayrıcı antrenman ve hazırlık maçlarının birçoğunu Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak için girişimlere başladıklarını belirterek, tüm Manisalıları maçları izlemeye davet etti. Gümüşdere, amaçlarının Manisaspor ile Manisalıları bir bütün haline getirmek olduğunu söyledi.

“MANİSASPOR’DA ÇALIŞMAK ÇOK BÜYÜK BİR GURUR BENİM İÇİN”
Manisaspor’un teknik direktörlüğüne getirildiği için mutlu olduğunu dile getiren Tahir Karapınar ise, “Öncelikle yeni yönetime ben de başarılar diliyorum. Yeni yönetim kurulumuz göreve gelir gelmez bana bu görevi teklif ettiler. İlk düşündükleri isim ben olduğum için onur ve gurur duydum. Böyle bir şey beklemiyordum. Manisaspor’da çalışmak çok büyük bir gurur benim için. Burada daha önce futbol oynadım, üniversite okudum, askerliğimi yaptım. Geçen sene de Kemal hocayla birlikte çalıştık. Ona ve ekibe çok teşekkür ediyorum. Beni tekrar Manisa ile tanıştırdılar. Güzel bir ortamda bir sene çalıştık. Şimdi teknik direktör olarak göreve başlıyorum. Benim için güzel bir başlangıç olmasını istiyorum. Manisaspor’un hedeflerini biliyorum. Çok zor koşullar altında hep beraber elimizi taşın altına sokarak burada mücadeleci, savaşan, cesur örnek sporcularla seyircilere zevk veren bir futbol oynatmak istiyorum. Manisaspor, Manisa için çok önemli. Geçen sene bunun eksikliğini hissettik. Taraftarımızın, halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz. Onların zevkle izleyeceği bir Manisaspor sözü veriyorum” diye konuştu.
Birçok oyuncuyla yollarını ayırdıklarını ve transfere ihtiyaçları olduğunu dile getiren Karapınar şöyle konuştu:
“Kadro çok eksildi ama bu bize gurur da veriyor. Demek ki tüm oyuncularımız değerli olarak süper lige gitti. Biz aynı şekilde nokta transferler yaparak genç ama bunların yanında tecrübeli oyuncular almamız gerekiyor. Zor ve değerli bir lig. Transfer konusunda doğru adımlar atacağımızı düşünüyorum. Çok transfer yapacağız.”
Konuşmaların ardından yeni teknik direktör Tahir Karapınar, kendisini bir yıllık Manisasporlu yapacak sözleşmeye imzasını attı.

Editör: TE Bilişim