Manisa TV’de her pazartesi akşamı sevilen ve ilgiyle izlenen spor programı Spor Olsun’da Manisaspor’un içinde bulunduğu sorunlar konuşuldu. Futbolseverlerin mesajlarıyla renk kattığı programda Mustafa Tatlı, Ufuk Dündar ve Gökman Aytaç haftanın öne çıkan konularını değerlendirdi.

ASRIN DAHA DİKKATLİ…

Öncelikle Hikmet Balioğlu’nun yaptığı basit penaltılara değinen Gökmen Aytaç, “Benim 9 yaşındaki oğlan Asrın, ceza alanına biri geldiği zaman kendini kontrol ediyor. Ali Rıza’ya gidiyoruz bazen maç yapıyoruz, o bile dikkatli davranıyor. İlk penaltıda adama tekme attı, İkinci penaltıda da boy verdi” dedi.

SON DÜDÜKLE YERE YATMALARI LAZIM

Manisaspor’un aldığı kötü sonuçlardan dolayı keyfinin kaçtığını kaydeden Aytaç, “Bir inanç olması lazım. Bu inancın ciddi anlamda kaybolduğunu üzülerek görüyorum. Böyle bir maçta son düdükte 4-5 kişinin orta sahada yere yığılması lazım. O stat o takımın oyuncularının başına geçmesi lazım. Oyunu tutamama, oyuna hakim olamama bizim en büyük derdimiz. Bu durumda yönetime de iş düşüyor. Futbolun dışında bir sıkıntı var. Psikolojik bir sorun var” şeklinde konuştu.

BİR HOCA ANCAK BU KADAR EKSİ YAPAR

Ufuk Dündar ise İstanbul Büyükşehir ile oynayan Manisaspor’un üç gol atıp puan dahi alamamasının çok büyük bir soru işareti olduğunu belirterek,  “Bir hoca bir takımın üzerinde ancak bu kadar eksi bir etki yapar. Bu kadar arkasında insanlar dururken, bu kadar yönetim dururken Kemal hoca ikinci defa hayal kırıklığı yaratıyor. Oyuncularla hoca arasında güven problemi mi var sorusu sorulmaya başlandı. Oynayanın da oynamayanın da bir sorunun olabileceğine düşünüyorum. Doğru bir kadro ile çıkmıyor. İşler yanlış gidiyor. Buna doğru hamle yapamıyor. Üç defa oyuncuları şapkadan tavşan çıkarıyor, çok kötüsün ortada önde de çok kötüsün. Cihat hoca alın maç sizin dedi, Kemal hoca da herhalde şunu dedi: Burada nasıl olsa benim yerim garanti. Sen mağlup olursan gidicisin, hocam sen kal. Buyur maçı sen al’ dedi.

 

 

ÇEKİDÜZEN VERMESİ LAZIM

“Kimse teknik direktör Kemal Özdeş’in gitmesini istemez” diyen Dündar, “Gidip gitmemesi konu değil. Ama Kemal Hoca’nın önce kendine ve takımına çekidüzen vermesi lazım. Bu iş böyle gitmez. İki taraf da sorun yaşamaya başladı. Herkes çok dağınık bir vaziyette” diye konuştu.

HALI SAHA MAÇI GİBİ KOPUKLUK VAR

Mustafa Tatlı ise Manisaspor’un mental ve taktiksel anlamda bir halı saha takımı havasına büründüğünün altını çizerek, “Halı saha maçlarımızda nasıl kopmalar varsa Manisaspor’da da aynı hava var. Perovic ve Abdulkadir aynı anda 11’de olmuyor. Kemal Hoca oyuna geç müdahale ediyor. Perovic’in performansından çok ciddi düşüklük var. Kemal hoca, eğer kendi sisteminde ısrar ediyorsa Perovic’i solda değil de santrforda oynatmalı. Abdulkadir de kulübede olmalı. Bu takımın sol kanadı Hüsnü-Bülent ikilisinin olmalı. Diğer mevkilere ise kimi koyarsan koy” dedi.

AKHİSAR YORUMLARI

Programda Akhisar Belediyespor’un yükselen performansı ele alındı. Aytaç, Arena’da Galatasaray ile baş etmenin zor olduğunu ancak Akhisar’ın disiplinli olmasının kendini umutlandırdığını söyledi. Dündar da Uğur Demirok’un doğru organizasyonda A Milli Takım’a yükseldiğini ifade ederek, “Ülke stoper dahi yetiştiremez hale geldi. Uğur farklı bir yerde. Akhisar’ın 11 oyuncusu, topla kalesi arasına geçen bir takım hüviyetinde. Atak yaparken geniş alanda, savunma yaparken dar alanda yapan bir takım. Doğru senaryo var. Bu senaryoda Uğur faktörü öne çıkıyor” diye konuştu.

BİR MUCİZE OLMAZSA…

Son olarak 3. Lig’e ilerleyen Manisa Belediyespor konuşuldu. Tatlı, Belediyespor’un Salihli galibiyetiyle doğrudan rakibini saf dışı bıraktığını, Yeşil-Beyazlılar’ın bu müthiş havayla çok büyük bir mucize olmazsa 3. Lig’e çıkacağına inandığını belirtti. Aytaç ve Dündar da Belediyespor’un takdire değer bir performans sergilediğini kaydederek, emeği geçenleri kutladı.

Editör: TE Bilişim