Manisaspor’da başkanlık koltuğuna Abdullah Mergen oturdu. Siyah Beyazlı ekibin kongresi 175 kongre üyesinin katılımıyla Tarık Almış Spor Tesisleri’nde yapıldı. Diğer başkan adayı Fatih Yıldız’ın dün öğle saatlerinde adaylıktan vazgeçmesinden sonra seçime tek listeyle giren Abdullah Mergen, Manisaspor’un yeni başkanı seçildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KULÜBÜN BORCU

Tarık Almış Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongreye 949 delegeden 175'i katıldı. Manisaspor kongresinin divan başkanlığını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gazeteci Ali Filizkan ve Manisasporlu Futbolcular Derneği Başkanı Bülent Hasgönüllü yaptı. Manisaspor’un 2013 yılı itibarıyla borcu 25. 986. 088. 12 TL olarak açıklandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasını ardından yapılan oylama ile eski yönetim ibra edildi. Manisaspor’un kongresinde 127 üye oy kullandı. Toplam 120 oy alan Abdullah Mergen, Manisaspor’un da başkanlık koltuğuna oturan isim oldu. Manisaspor’da liste oluşturarak Tarık Almış Spor Tesisleri’ne gelen Özcan Becerik'in listesi divan kurulu tarafından eksik olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. Hasgönüllü oluşturulan listenin 15 asil ve 15 yedek kişiden oluşması gerektiğini ve bu nedenle listenin kabul edilmediğini söyledi.

MERGEN, “ELİMİZDEN GELİNİN FAZLASINI…”

Yeni başkan Abdullah Mergen yaptığı açıklamada, "Biz adaylığımızı açıkladığımızda işimizin zor olduğunu biliyorduk. Zor bir göreve soyunduğumuzu biliyoruz. Manisaspor’u düzlüğe çıkarmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Kimse merak etmesin. Bütün bu sorunların altından kalkacağız. Devreye soktuğumuz bütün dinamikleri bu işin içerisine çekeceğiz. Kulübü kar eden şirket mentalitesinde yöneteceğiz" dedi.

BALIKESİRSPOR’A 3 FUTBOLCU TRANSFERİ

Öğle saatlerinde Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Mergen, transferin gözdeleri Eray, Bülent ve Murat Gürbüzerol’u 2 milyon 750 bin liraya Balıkesirspor’a sattıklarını belirterek, “Volkan Babacan için Başakşehirspor kulübüyle görüşüyoruz. 2.5 milyon liralık bir rakam sunduk. 1 milyon lirası peşin, kalanları ise 500-500 taksitle. Bu transfer de bu hafta sonuçlanır” dedi.

HASGÖR: “HAKKINIZI HELAL EDİN”

Manisaspor’da görevi Abdullah Mergen'e teslim eden Emre Hasgör ise yaptığı açıklamada, "Abdullah Mergen ve yönetim kurulunu kutluyorum. Onlarda bizim gibi zor bir dönemde kulübe sahip çıktılar. Manisaspor’un durumu parlak görünmese de bizlerde iki yıl önce zor bir dönemde göreve soyunmuştuk. Manisaspor’a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin" dedi.

DAVUL-ZURNA SAÇMALIĞI

Tek listeyle seçime gidilen kongrenin ardından davul zurna çalınması dikkat çekti. Davul zurna sesi eşliğinde kongre son bulurken, söz konusu olayı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Davulcu ve zurnacının tesise nasıl ve ne amaçla geldiği merak konusu olurken, kareye yansıyanlar hiç de hoş karşılanmadı.

 

MANİSASPOR YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Abdullah Mergen

Mustafa Karakaş

Fisun Kumbaracı Ünlü

Cengiz Erbilir

Mustafa Gürcan

Erhan Atılgan

Hakkı Övünç

Turgay Gümüşdere

Hanifi Tekin

Engin Kapucu

Tarkan Kayhan

Metin Evlivan

Vasfi Demir

Soner Yumrukaya

Bülent Özövgü 

 

Haber: Mustafa Tatlı

Editör: TE Bilişim