Gökmen Aytaç, Ufuk Dündar ve Mustafa Tatlı, Manisaspor’un temel problemi hususunda fikir birliğine vardı. Üçlü, yönetimin acilen kan değişikliğine gitmesi gerektiğini vurguladı

Manistv’nin her pazartesi akşamı saat 20.00’de ilgiyle izlenen spor programı, Spor Olsun’da gündem Kemal Özdeş’ti. İkinci devreden bu yana gittikçe kan kaybeden Manisaspor’un teknik direktörüyle yollarını ayırıp ayırmaması konusu, gündemi meşgul ediyor. Mustafa Tatlı’nın sunumu, Ufuk Dündar ve Gökmen Aytaç’ın yorumlarıyla renk kattığı programda Kemal Özdeş’le yolların yüzde 100 ayrılması gerektiği vurgusu yapıldı.

TEKNİK TAKTİK HİKAYE OLDU

Ufuk Dündar, futbolcuların Özdeş’e güven problemi yaşadığını ve teknik taktiğin hikaye olduğu bir dönemde olduklarını ifade ederek, “En doğru 11’inde çıkarsan en doğru müdahaleleri de yapsan artık oraları geçmiş bu takım. Manisaspor ilk defa her türlü gol yedi. Bu hafta tüm bu olanlardan sonra yüzde yüz kan değişikliği gerekiyor. Çünkü Manisaspor’un market değeri düşmeye başladı. Tüm bunların nedeni yüzde 99.9 oyuncularına doğru bir senaryo ortaya koyamamakta, oyuncularına adil davranamamakta, onun dışında devre arasında ne aldırdığı oyuncuları takıma uydurabildi ne de takımı aldığı bu oyunculara adapte edebildi. Sorun teknik adamdan geçiyor. Her iki taraf için de hayırlı olur. Bu kadar doğru yapmasına rağmen Tavşanlı gibi bir takıma karşı Tavşanlı hiçbir şey yapmadan 4 gol yiyorsan problem belli. Bir an öce hayata geçirmekte fayda var” dedi.

EN KÖTÜ POZİSYON

“Bu takımın Play-Off şansı Kemal Özdeş kalsa da devam eder” diyen Dündar, “Ama bu Özdeş’in inisiyatifinde değil. Yönetimin inisiyatifiyle. Bu takım Play-Off’a kalsa bile bu yönetimin insiyatifiyle olur, bu da bir teknik adam için en kötü pozisyondur” diye konuştu.

UYUŞMAZLIK GÖRÜNÜYOR

Gökmen Aytaç da takımdaki uyuşmazlığın ciddi derecede gözlendiğini belirterek, “Bir hoca bir takımdan ayrılıyorsa o hocanın kötü olduğu anlamına gelmez. Bir noktada uyuşmazlık varsa ki görünüyor. Bu uyuşmazlık yönetimin içinde de var. Yönetimde öyle Manisaspor’dan farklı değil. Herkes şuan Manisaspor menfaati için dışa vurumlarını içe saklıyor. Türk futbolunda böyle bir takımla giden bir takımın değişiklik yapmaması tabiata aykırı” dedi.

ALTYAPI HOCASINI DA GETİRSENİZ…

Manisaspor’daki birinci derecedeki sorunun Kemal Özdeş’ten kaynaklandığını ifade eden Mustafa Tatlı ise, “Yeni isimden ziyade altyapıdan herhangi bir hocayı dahi takımın başına getirseniz, Kemal Hoca’dan daha kötü bir iş yapmaz. Bekir olayından sonra medyaya tavır aldı, idmanlar 30 dakika oldu, futbolcularla röportajlar yasaklandı. Tamamen kendi içine kapanan bir Manisaspor oldu” şeklinde konuştu.

İKİ FOTOĞRAF FARKI

Programda Manisaspor Yönetimi’nin siyaset politikası da ele alındı. Dündar, çok önemli ifadeler kullandı: “Manisaspor şuanda kendine göre bir politika çizmiş vaziyette. Şehre mal olmuş futbol kulüpleri merkezde olmalı. Bu yönetim ilk göreve geldiğinde “herkese gider” yapıyorlar diye bir yazı yazmıştım. Onlarda en çok beğendiğim şey. Hiçbir şeye teslim olmamak dik durmaktı. Manisaspor Yönetimi’nin projesi yokmuş. Bu yönetimin projesi, siyasetten bir yere yanaşarak o siyasetin gücüyle devam ettirmekmiş. Herkesin siyasi görüşü vardır. Bir futbol takımının inanılmaz derecede dikkatli olması lazım. Geçen yılın yönetimin lobisinin fotoğrafı ile bu yılki yönetim lobisinin fotoğrafı arasında fark var. Çünkü yönetim, siyasetten daha fazla siyaset yapmaya başladı. Belki maça gelmiyorlar mitinglere gidiyorlar. Tarık Almış’ın bu hale düşmesinin sebebi, yönetimin orada olmaması. Bu yönetim kurulu, Süper Lig’e çıkmak için yarışmanın dışında kulübü yaşatmanın dışında altyapısına taraftarına ne kazandırdı?”

HASGÖR SİYASİ SIKINTILARI AÇIKLASIN

Emre Hasgör’ün Manisaspor menfaati adına A partisinden C partisinden destek almıyorsa bir şekilde çıkıp bunu kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade eden Tatlı da, “Manisaspor Başkanıysanız seçim öncesinde bir siyasi aday için “şanstır” diyemezsiniz. Bazıları destek vermiyorsa çıkıp açıklasın. En azından taraf tuttuğu partiye faydalı olur. Bir tane tesis kazandırılmadı. 100 dönüm arazi sözü nerede? Ortada kayda değer bir şey yok. Bu kadar zor mu? Bunu benim söylemem farklı. Emre Hasgör’ün söylemesi farklı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim