ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
TFF 1. Lig’de devrenin son maçında konuk olduğu Şanlıurfaspor’a 2-0 mağlup olan Manisaspor’da hakem Murat Özcan’a tepkiler sürüyor. 31’nci dakikada korner atışında Dimov’un kafa vuruşunda ağlara giden topa İzzet koluyla müdahale etmiş, top direkten dönmüştü. Pozisyonu durduran hakem Özcan, penaltı ve kırmızı kart beklenilen anlarda kaleciye faul yapıldığını öne sürüp, skandal bir karara imza atmıştı. Teknik Direktör Sait Karafırtınalar’ın, maçtan hemen sonra “Takımımız o hatadan sonra demoralize oldu. Hata mı art niyet mi?” açıklamasının ardından Başkan Abdullah Mergen de hakemin verdiği ters kararlarla sonuca etki ettiğini söyledi.
“BÖYLESİNE CİDDİ HATA KABUL EDİLEMEZ”
Başkan Mergen, böylesine bir hatanın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Komplo teorilerini hiç aklıma getirmiyorum. Hakem insandır. Hata yapar. Gerçekten sahada işleri çok zordur. Ama bu maçta hakemin yaptığı hata hakikaten kabul edilmez. Eli kırmızı karta gitti, ne olduysa bir anda vazgeçip aleyhimize faul kararı verdi. Hem penaltı hem kırmızı kartlık pozisyonu tam tersi şekilde neticelendirdi. Kötü niyet aramıyorum, ama bu kadar ciddi bir hatayı da kabul edemiyorum. Bunu herkes gördü. İlk yarı 3 dakika uzattı, tam atağa çıktığımız anda 2 dakika 11’nci saniyede devreyi bitirdi. Bunları bir daha yaşamak istemiyoruz. Herkes için adaletli olunması lazım. Bütün futbolcuların teknik heyetin emeğine yazık. Birkaç hafta önce aynı hakemin Urfa’daki bir maça atanması da enteresan. Bu hatalar nedeniyle çok üzgünüz ve kızgınız. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada üç puanı almış olsaydık, düşme potasından çıkmış olacaktık” dedi.
“TRANSFER YASAĞINI AÇMAK NAMUS BORCUMUZDUR”
 Başkan Mergen, 2.1 milyon TL’yi bulan transfer yasağını kaldırıp önemli takviyeler yapacaklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz dönemlerden olan yasakları kapatmıştık. Şimdi bizim dönemimizden olan 2.5 yıllık süreçteki yasaklar var. Bunu açmak da bizim namus borcumuzdur. Bu hafta içinde büyük olasılıkla transfer yasağını açmış oluruz. Birinci aşama oyuncularımızın alacağını ödemek, ikincisi ise transfer yapmak. Orta sahaya 2, forvete ve sağ beke takviyeler düşünüyoruz. Eski oyuncumuz Nenad Milijas’ı Çin’den bir kulüp daha istiyor; ancak bize gelmeye sıcak bakıyor, hafta içinde bu transfer de netleşir” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim