ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’da Batuhan Erdi Sünter bilmecesi! Siyah-Beyazlı kulübün sezon başında profesyonel yapılacağı açıklanan genç yetenek için somut bir gelişmenin yaşanamaması, kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

BÜYÜKŞEHİR SÖZÜNÜ TUTTU YA SİZ?

Arşivler yalan söylemez! Dönemin altyapı yöneticisi Metin Evlivan, 31 Temmuz 2015 tarihinde resmi siteden yaptığı açıklamada “Futbolcularımız Berk Varol, Mehmet Türker Köse ve Batuhan Erdi Sunter’i Manisa Büyükşehir Belediyespor’da bulunan yetiştiricilik bedelleri nedeniyle profesyonel yapamadık. Berk Varol’a git kendine kulüp bul demedik. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu oyuncuların yetiştiricilik bedellerine karşılık bizden U14 takımı oyuncumuz Mustafa Kaya’yı istemişti. Ama Mustafa Kaya’yı, Altınorduspor’da transfer etmek istiyordu. Futbolcu ve ailesi iki kulüp arasından Altınorduspor’u tercih etti. Biz bu tercihe saygı duymak zorunda olduğumuz için Mustafa Kaya’yı Altınorduspor’a verdik. Biz insani değerlere saygımızdan dolayı Mustafa Kaya’yı Altınorduspor’a transfer ettik. Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan da bu tercihe saygı duyup geçmiş yıllarda olduğu gibi yetiştiricilik bedelleri konusunda kolaylık sağlamalarını beklerdik” diye konuşmuştu. Bu açıklama, Büyükşehir tarafında yankı bulmuş, Yeşil-Beyazlılar, üzerine düşeni yaparak Manisaspor’un menfaatini düşünerek 150 bin lirayı aşan yetiştiricilik gelirinden vazgeçip gençlerin önünü açmıştı. Büyükşehir’in bu örnek hareketi sonrası resmi belgeleri alan Manisaspor Yönetimi, kısa bir süre sonra  Berk Varol’la 5, Mehmet Türker Köse ile de 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

BATUHAN AYLARDIR BEKLEMEDE

Manisaspor U19 Takımı’nın kaptanlığını yapan orta saha oyuncusu Batuhan ise aylardır bekletiliyor. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen net bir adımın atılamaması dikkatlerden kaçmıyor. Şimdi soruyoruz; Büyükşehir’in gelirlerden feragat edip de gençlerin önünü açtığı bir süreçte neden verdiğiniz sözleri tam olarak yerine getiremiyorsunuz? Batuhan’ın suçu ne? Onu profesyonel yapacak mısınız? Yoksa altyapıda yaşı dolduğunda kapının önüne mi koyacaksınız?

Editör: TE Bilişim