Mergen, yaptığı yazılı açıklamada birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, göreve gelmeleri halinde Manisaspor'u orta vadede sıfır borçlu bir kulüp haline getirmek için çalışacaklarını ifade etti. Mergen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"18 Haziran 2014 Çarşamba günü yapılacak olan Manisaspor’un genel kurulunda ben ve ekibim Manisaspor’u yönetmeye talibiz. Bu taleple ilgili izlediğimiz süreci Manisa kamuoyuyla paylaşmak istiyorum; Manisaspor’un ekonomik olarak geldiği nokta herkesin malumudur. Manisaspor’u bulunduğu bu durumdan kurtarmanın formüllerini masaya yatırırken, Manisa’nın önde gelen hem siyasi hem sivil toplum örgütleri hem de kanaat önderleriyle bir araya gelerek çözüme yönelik fikir telakkisinde bulunduk. Buradan yola çıkarak şahıslar bazında yapılan herhangi bir girişimde kulübün bu durumdan kurtulmasının mümkün olmadığı hususunda fikir birliğine varırken, kulübümüzün Manisa’nın bir ortak değeri olduğu hususunda görüş birliğine karar verdik. Bütün siyasi görüşleri bir kenara bırakarak Manisa’da hem siyasi erkin hem sivil toplum örgütlerinin geçmiş yıllarda şehrimizin ortak değerleri noktasında bir araya gelemediklerinin tespitini yaptık. Tüm bunlara nokta koyarak yeni bir sayfa açmaya karar verdik. Böyle bir kültürün böyle bir anlayışın 18 Haziran’da yapılacak genel kurulda bir milat olması düşüncesindeyiz. Bundan sonra da bu kültürün şehrimize gerek spor ve gerekse diğer alanlarda yerleşmesi arzusundayız. Artık şehrimizde birliğin, beraberliğin, sevginin, kardeşliğin ve güvenin yerleşmesini ve hayat bulmasını istiyoruz.

Bu duygulardan yola çıkarak ilk görüşmemi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’le yaparak kendisine Manisaspor’la ilgili düşüncelerini sordum. Daha sonra da kendi düşüncelerimi aktardım. Kendisi de ancak bahsettiğimiz gibi şehirdeki bu erklerin bir araya gelmesi halinde hem ekonomik hem sportif başarının sağlanabileceğini söyledi. Bu sinsileden yola çıkarak Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Zülfikar Gürcan ve şehrimizi Ankara’da temsil eden Manisa milletvekillerimizle de heyecanımızı paylaştık. Kendileri de aynı duyguları paylaşarak heyecanımıza ortak olduklarını, bizlere tam manasıyla destek olacaklarına dair olumlu görüş beyan ettiler. Manisaspor Başkanı Sayın Emre Hasgör’le de bir araya geldik. Bütün bu çalışmalarımızı kendisiyle de paylaştığımda kendisi Manisaspor’la ilgili olması gerekenin bu olduğunu, böyle bir birliktelik neticesinde başarılı olunabileceğini beyan etti ve bu sürece bizlerle birlikte katkı sağlayacağını tüm samimiyetiyle ifade etti.

Ve bütün bu çalışmalar neticesinde ben ve arkadaşlarım böyle onurlu bir göreve talip olduk. Allah nasip kısmet ederse kısa, orta ve uzun vadede bir genelleme yaparsak ilk etapta öncelikli olarak kulübümüzün ekonomik anlamda rahatlamasıyla ilgili projeleri ortaya koyacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Manisaspor, en geç 2 yıl içerisinde dengeli bir ekonomik yapıya kavuşacak ve borçların kulübü rahatsız etmeyecek şekilde bir düzeye çekilmesi yönünde tüm imkanlar seferber edilecek.  Öncelikli hedefimiz orta vadede kulübü sıfır borç düzeyine getirebilmektir. İçe yönelik olarak, tüzükte ciddi anlamda değişiklikler yapıp günümüz koşullarına uygun hamleler yapacağız. Kulübümüzün kurumsallaşması noktasında çok hızlı ve çok ciddi adımlar atacağız. Dışa yönelik ise taraftarımızın bizden beklediği başarılara da ulaşacağız. Herkesin beklentisi olan Manisasporumuzun Süper Lig’de yer alması için de elbirliğiyle çalışacağız. Tüm bu faktörlerin yanında Manisa kamuoyunun bizlerin yanında olmasını temenni ediyoruz."

Editör: TE Bilişim