Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalisti Manisaspor, yapılan kura çekiminde Galatasaray ile eşleşti. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final karşılaşmaları 3,4,5 Mart ve 7,8,9, Nisan, yarı final karşılaşmaları ise 19, 20 ,21 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Kura çekiminde 

Kayserispor - Sivasspor ile,  
Bursaspor - Gençlerbirliği,
ve 
Mersin İdmanyurdu -  Fenerbahçe ile eşleşirken 
Manisaspor taraftarının da istedği gibi Galatasaray ile eşleşti.  İlk maç Türk Telekom Arena'da oynanacak. 

“8 Nisan 2012” tarihinde Manisa 19 Mayıs Stadında oynanan maçta Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera'nın kullandığı penaltı atışını gole çevirmesine içerleyen Manisasporlu taraftarlar Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali eşleşmeleri için Galatasaray'ın çıkmasını arzu ediyordu. Bazı taraftarlar sosyal medya hesağlarında  "O gün bugündür bir Galatasaray maçı bekliyoruz. Bizde diyoruz ki “Galatasaray’la eşleşirsek ve penaltı kazanırsak sonuç ve dakika ne olursa olsun atışı kalecimiz kullansın” ifadelerine yer vermişti. 

O GÜNÜ UNUTMUYORLAR 

Siyah-Beyazlı taraftarlar o günü unutamıyor… Kenan Yaralı zamanında küme düşmesi kesinleşen Manisaspor, 8 Nisan 2012 tarihinde konuk ettiği Galatasaray’a karşı tarihinin kara günlerinden birini yaşamıştı. Tribünlerinin 4’te 3’ünün Galatasaraylı taraftarlara verilmesi yetmiyormuş gibi Muslera’nın penaltıdan gol atması, taraftarların üzüntüsünü iki katına çıkarmıştı. Galatasaray 2-0 öndeyken çalınan uyduruk penaltının başına kaleci Muslera geçmiş ve topu Volkan’ın solundan ağlara göndermişti. 4-0’lık sonucun ardından dünya medyasında bile Muslera’nın bu penaltısı gündem konusu olmuş, Manisaspor’a attığı gol, günlerce TV’lerde ekranlara getirilmişti.

HASGÖR TWİTTER’DAN BOMBALAMIŞTI

Daha sonra başkanlığı devralan tribünden gelmesi nedeniyle Manisasporlu kimliği ile bilinen Emre Hasgör, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Real Madrid’in Galatasaray’ı 3-0 yendiği maç sonrası resmi twitter hesabında Galatasaray'a göndermede bulunarak, "Muslera'ya penaltı attırsana?" yazmıştı. Bu twite Manisaspor camiasında da büyük destek gelmişti. Hasgör’ün attığı o twit, Galatasaray’la bir kez daha oynama isteğini perçinleştirmişti.

Editör: TE Bilişim