ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI 
Kongolu Bakaki, Nijeryalı Michael Eneramo, Malili Gbakle, Sangare ve Konde’yi kadrosuna katan Manisaspor, transfer sezonunda Gençlerbirliği modelini örnek aldı. Ankara ekibinin efsane başkanı İlhan Cavcav’ın ülkeye kattığı bu modeli uygulamaya koyulan Siyah-Beyazlılar, yeni transferlerini parlatarak gelir elde etmeyi hedefliyor. 
MERGEN: “AKLIN YOLU BİR” 
Gençlerbirliği’nin uyguladığı modelin çok doğru bir model olduğunu kaydeden Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Manisaspor’un transferde popülizm yapmadığını kaydederek, “Potansiyeli olan oyuncuları yetiştirip vizyona katmak istiyoruz. Buradaki hazır bir vizyonun içini dolduracağımızı düşünüyoruz. Gelen futbolcuya, ‘Arda Turan’da bu antrenman sahasında çalıştı, şimdi Barcelona’da oynuyor’ diyerek bu geçmişi katma değere çeviriyoruz. Kadro planlamasında müthiş bir rekabet ortamını oluşturacak seçimler yaptık. Aklın yolu bir. Haddimizi bilmeliyiz. Manisaspor’u riske etmeyeceğiz. Oyuncu tüketmeyeceğiz, oyuncu satacağız” dedi. 
“5 MİLYON TL GELİR HEDEFLİYORUZ” 
Afrika kökenli oyuncuların maliyetinin çok düşük olduğunu kaydeden Mergen, “Bakaki 35 bin euro, Konde 90 bin euro, Gbakle, Sangare ve Eneramo sıfır maliyetli oyuncular. Afrika kökenli transferlerimizin bize toplam maliyeti 400 bin TL’yi geçmiyor. Gençlerbirliği’nin uzun yıllar yapıp ayakta kaldığı bu modeli benimsiyoruz. Bunun yanında Fransız Harry Novillo’dan da altyapıdan yetiştirdiğimiz gençlerden de kadromuzda potansiyeli yüksek yerli-yabancı oyuncularımızdan da beklentimiz büyük. Kadromuzda potansiyeli olan futbolcuları, futbol piyasasına sunarak birkaç yıl içerisinde 5 milyon TL gelir elde etmek istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim