Maddi sorunları nedeniyle kapanmanın eşiğine gelen Grandmedical Manisaspor’da efsane kaptan Bülent Hasgönüllü, camiaya çarpıcı bir öneride bulunarak, “Manisaspor profesyonel liglerden çekilmeli” diye konuştu. Manisaspor’un 100 milyon TL’ye yakın içinden çıkılması mümkün olmayan borcu bulunduğunu iddia eden Hasgönüllü, bu borç yükünün altından kalkmanın amatörden 5 yıllık planlama ile gerçekleşebileceğinin söyledi.

“DERHAL AMATÖR LİGE DÜŞMEK KURTULUŞTUR”
“Manisaspor uçuruma doğru gitmiyor, uçurumdan aşağıya düştü” diyen Hasgönüllü, “Önümüzdeki 5-6 yılda zor geçecek bir ekonomik süreç var. 100 milyon TL’ye yakın borç var. Federasyon gelirlerimiz düştü. FIFA’lık alacaklarla beraber futbolculara ve teknik kadroya 20-25 milyon TL borç var. Manisaspor’un bu şartlarda nefes alması zor. 2. Lig’de kalmak bile bu ekonomik şartlardaki Manisaspor’a daha büyük yük getirecek. Bana kalırsa genel kurulda, Manisaspor başkan adaylığına soyunursam, kulübün en alt lige yani amatör lige düşmesini teklif edeceğim. Profesyonellik para demektir. Maaş, prim ve deplasman giderleri var. Kulübün gelirleri önümüzdeki 5 yılda ipotekli. Vergi sgk borçları da var.  Belki camiaya çok ağır gelecek ama benim görüşüm, 2. Lig’i 3. Lig’i ve BAL Ligi’ni bypass edip, genel kurula teklif edip, profesyonel liglerden çekilmek. Kulüplerin liglerden feragat etmeleri önemli kararlar. Bu kararlar genel kuruldan geçmek durumunda. Manisaspor yönetimini oluşturacak insanların bir 5 yıllık plan yapmaları gerekiyor” dedi.

“MASRAFI EN ASGARİYE İNDİRMEK LAZIM”
Hasgönüllü, Manisaspor’un profesyonel liglerde kalmasının dünya sorunlarla boğuşacağı anlamına geldiğinin altını çizerek, “Amatöre 1 veriyorsanız profesyonel oyuncuya 1000 veriyorsunuz. Masrafı en asgariye indirmek lazım.  Biz buna benzer bir planlamayı 2014-2015 sezonunda teklif etmiştik ama bize gülmüşlerdi. Bugün gelinen tablo haklılığımızı ortaya koydu. Bugün de çok sıkı teknik ve mali yapılanma şart. Şartlar bu. Realite bu. Gerçek acı bir haptır ama bunu yutmak zorundayız. 2. Lig’de kalsak, dünya mali sorun çıkacak. Bu konuda TFF’nin de desteğini isteyeceğiz. Liglere eskisinden daha güçlü dönme adına bunu yapmak gerek. Önümüzdeki 10 yıla rol model olacak bir projeye imza atabiliriz. Diğer kulüpler de bizden farksız” şeklinde konuştu.

“MANİSASPOR’U SEVMEK BAŞKA GERÇEKLER BAŞKA”
Hasgönüllü, “Amatör kümeye düşünce mali vecibeler profesyonel kulüpler kadar katı değil. SSK ve vergi borçları, en son profesyonel ligdeki yönetimlerden tahsil edilecek. Şahıs borçları silinmeyecek ama uzun vadede bu projeyi profesyonel liglere çekebilirsek bunu kolayca aşabiliriz. Açıkçası amatör kümede bile bu kulübün işi zor. Profesyonel ligde masrafların daha çok olacağını tahmin ediyorum. Bizim aklı selim insanlara ihtiyacımız var. Gerçekleri gören insanlara ihtiyacımız var. ‘Damarımı kesseler siyah-beyaz akar’ demek Manisaspor’a hep zarar verdi. Manisaspor’u sevmek akıldan mantıktan geçer. Hislerden değil. Manisa’da belki de kimse benim kadar Manisasporlu değildir. Manisaspor’u sevmek başka, gerçekleri üzerinden inşa etmek başka.” diyerek sözlerini noktaladı.

(Mustafa Tatlı-Manisa Manşet)










 

Editör: TE Bilişim