Nikola Mikic, geçen sezon istikrarlı isimlerin başında gelmişti. Bu sezon ise kaptanlığa layık görüldü. Lider ruhlu ve savaşçı yapısıyla dikkatleri üzerine çekerken gençlere abilik yaptı. Bu gemiyi iyi yerlere taşıyacağına inandığı için Kızılyıldız Kaptanı Nenad Milijas’ı Manisaspor’a önerdi. Ona ısrarla Milijas’ı sorunca, “Milijas’ın kalitesini tartışmak bile anlamsız. Benim çok iyi bir arkadaşım. Buraya gelmesindeki en büyük etkenlerden biri de bizim iyi dostluğumuz. Bu takıma çok şey katacaktır. Ben transferin biteceğini umuyorum ve 24’ünde Milijas’ın buraya geleceğine inanıyorum” dedi

RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’un Sırp Kaptanı Nikola Mikic, prensipte anlaşma sağlandığı açıklanan ve Manisa’ya gelmesi beklenen Kızılyıldız Kaptanı Nenad Milijas’ın yolunu bekleyenlerin başında geliyor. Tecrübeli oyuncu, Mustafa Tatlı’ya verdiği röportajda, transferin bittiğinin sinyallerini verirken, bu oyuncunun gelmesini beklediklerini 24 Ağustos tarihini merakla beklediğini söyledi. Mikic, takımın çok genç bir kadroya sahip olduğunu, yeni sezonun geçen sezona göre daha zorlu geçeceğini, yapılacak takviyelerle komple bir takım olacaklarını da kaydederken, taraftarlara, son düdüğe kadar terinin son damlasına kadar savaşan bir takım izlettireceklerinin sözünü verdi. Mikic’le yaptığımız röportajı siz değerli okuyucularımızla baş başa bırakıyoruz.

1-Kaptanlık pazubandı seni sürekli çekiyor. Kaptan olmak nasıl bir duygu?

MİKİC: Bu bir gerçek. Gittiğim her kulüpte ikinci senemde kaptanlık yaptım. Demek ki her hoca beni kaptan olarak seçtiğine göre öyle bir yapım var. Bu benim için çok büyük bir onur. Aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluk.

2-Lider ruhlu bir oyuncu olduğun ortada. Geçen seneden daha farklı bir takım var ve de çok genç bir takım oldunuz. Geleceği nasıl yorumlarsın?

MİKİC: Bu sene geçen seneye göre daha zor. İşimiz zor. Geçen sezon ki takım tamamen gitti, 12 yeni oyuncu geldi. bunların çoğu genç.  Elbette ki bu takıma biraz zaman lazım. Takımın birbirini tanıyabilmesi ve birbirinin oyun tarzını öğrenebilmesi için zamana ihtiyacı var. Bu ekibin istediği futbolu oynayabilmesi için 1 aylık zaman az. Ama biz beraber çalışabilmek adına sadece 1 ay zaman bulabildik. Komple bir takım oluşturamadık. Daha gelecek oyuncular da var. Bunun yanında 4 tane de sakat oyuncumuz var. Bazı olaylar bizim beklentilerimiz doğrultusunda gelişmedi ama lig başlamasına kalan bir süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.

3-Peki Alanyaspor maçında nasıl bir Manisaspor olacak?

MİKİC: O maçın kadrosuna girecek her oyuncunun yüzde yüz hazır olması lazım. Yüzde yüz hazır olmayan bir oyuncu o kadroya giremez. Kim olursa olsun bu sene maksimumunu sahada vermek zorunda. Son düdüğe kadar mücadele etmeliyiz.

4- Bu genç takımın eksileri ve artılarını nasıl yorumlarsın?

MİKİC: Takımımızın yüzde 70 ve 80’i 20 yaş ortalamasında. Ama bu takımın tecrübeli abileri olarak bir arada tutmak anlamında üzerimize büyük görevler düşüyor. Manisaspor çatısı altına gelen her oyuncu buraya hak ettiği için gelmiştir. Demek ki o formayı giymeye adaydır.

5-Geçen sezon ligin ilk devresini iyi bir yerde bitirmemize rağmen ikinci yarıda çok ciddi bir düşüş yaşandı. Bekir Yılmaz Bursaspor’a gitti. Türlü türlü sorunlar yaşandı. Bu takıma ne oldu da hedefe ulaşamadı?

MİKİC: Bunu hocaya sormak lazım. Bana değil. Bu benim işim değil. Bu soruya cevap veremem!..

6- İki sezondur buradasın. PTT 1. Lig’i nasıl buldun? Sırp ligine göre benzerlikleri nedir?

MİKİC: Buraya gelmeden önce 1. Lig’in bu kadar kaliteli bir lig olduğunu bilmiyordum. Gazeteciler ve televizyoncular tarafından bu kadar takip edilmesi benim için şaşırtıcı oldu. Sırp ligine göre hem attığınız hem yediğiniz gollerin yüzdesi düşük.

7-Geçen sene 19 takım vardı, 4 takım da düşüyordu. Bu da ligin zorluğunu artırmıştı. Zirveye oynayan yüksek bütçeli takımlar vardı. Geçen seneki lig daha zor değil mi?

MİKİC: Buna katılmıyorum. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum, bu seneki lig geçen seneye göre çok daha güçlü olacak. Süper Lig’den düşen takımlara baktığınız zaman çıkan ve mevcut takımların yaptıkları transferlere baktığınız zaman zor geçecek. Bizim açımızdan ise daha zor geçeceğini düşünüyorum. Geçen seneye göre komple takımımız değişti. Bütün oyuncularımız transfer yaptı.

8-Perovic’in 19 gollük önemli bir katkısı olmuştu. Bu sene de ona çok ihtiyacınız var. Onunla görüşüyor musun?

MİKİC: Perovic’le sürekli görüşüyorum. Perovic benim arkadaşım. Buraya gelmek istiyor; ama tabi bu kendisinin isteğiyle yeterli olmuyor. Burada kulübümüzün isteği ve menfaati önemli. Devam eden bir sözleşmesi var. RAD Belgrad Pero için bonservis talep ediyor. Kulübümüz onun kulübüyle anlaşma zemini bulabilirse bu transfer gerçekleşebilir. Düğüm çözülebilirse Pero yeniden bizimle olabilir.

9-Perovic yeniden gelirse eski performansını yakalayabilir mi?

MİKİC: Bu özel bir soru. Kendim için bile yeni sezonda ne olur bilmiyorum.

10- Herkes, Kızılyıldız’ın Kaptanı Nenad’ın Manisaspor’a gelmesini bekliyor. Bu ismi senin önerdiğin söylendi. Yakın arkadaş olduğunuz için taraftarlar senin görüşünü de merak ediyor. Nenad düğümü ne zaman çözülecek?

MİKİC: Nenad Milijas’ın hem Sırp hem de Avrupa futbolunda tartışılmaz bir isim olduğu bir gerçek. Zaten kariyeri boyunca milli takımda oynamış ve 4 yıl Premier Lig’de forma giymiş bir oyuncu. Kalitesini tartışmak anlamsız. Onun bize çok anlam katacağını biliyorum. Ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu da biliyorum. Bizim kaleye gitmemizdeki sorunu çözebilecek düzeyde bir oyuncu olduğunu da biliyorum. Ama madalyonun da öbür yüzü var. Milijas benim çok iyi bir arkadaşım. Buraya gelmesindeki en büyük etkenlerden biri de bizim iyi dostluğumuz. Bu takıma çok şey katacaktır. Ben transferin biteceğini umuyorum ve 24’ünde Milijas’ın buraya geleceğine inanıyorum. Bu transferi (gülüyor) taraftarlar ne kadar merak ediyorsa ben de o kadar merak ediyorum.

11-Kızılyıldız demişken orada unutulmaz hatıralar yaşadın… Unutmak kolay değil dimi?

MİKİC: Soruyu sorduğunuz tüylerim diken diken oldu.  Kızılyıldız, benim hayatımda çok özel bir yeri olan bir kulüp. Avrupa’nın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Şampiyonlar Ligi başarısı olan bir kulüp. Beni buralara getiren ve Sırbistan’da tanınmamı sağlayan bir kulüp. Bütün Sırbistan’ın taraftarı olduğu bir kulüp. Benim için böyle bir kulübün kaptanlığını da yapmış olmam ayrı bir onur. Hayatım boyunca Kızılyıldız’a minnettar kalacağım.

12-Manisaspor’da uzun yıllar kaptanlık yapıp futbolu bırakmak gibi bir düşüncen var mı? Yoksa futbolu Kızılyıldız’da mı bırakmayı hayal ediyorsun?

MİKİC: Kızılyıldız’da 4.5 yıl oynadım. Ama görünen o ki ben kariyerimi Türkiye’de noktalayacağım. İyi bir skorla iyi bir neticelerle Manisaspor’da kariyerimi noktalamak isterim. Gitsem de futbolu bıraksam da ismimin kalıcı olacağı bir iz bırakmak isterim.

13-Manisa’ya yeteri kadar alışabildin mi? Tarzanlara neler söylemek istersin?

MİKİC: Manisa’ya çok alıştım. Burada kalmamı sağlayan en önemli etkenlerden biri de Manisa’ya olan sevgimdir. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı. Beni her yerde iyi şekilde karşılıyorlar. Taraftarlarımız da çok iyi ve pozitif. O yüzden de burada kalma ihtiyacı duydum. Taraftarlarımıza çok büyük vaatler veremem. Ama Manisaspor forması giyen her oyuncu maksimumunu sahaya yansıtacak, terinin son damlasına savaşacak. Manisaspor formasına layık olacak. Bunu yaptıktan sonra da Allah da her zaman bizimle beraber olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim