Manisa TV ekranlarından her pazartesi akşamı yoğun ilgiyle izlenen Spor Olsun programında haftanın önemli gelişmeleri masaya yatırıldı. Mustafa Tatlı’nın sunumu, Gökmen Aytaç ve Ufuk Dündar’ın yorumlarıyla renk kattığı programda Gökmen Aytaç olay yaratacak sözler sarfetti.

“AMAÇ KÜFÜRÜ ÖNLEMEK DEĞİL”

Programda son haftalarda kulüplere kesilen çirkin ve kötü tezahürat cezaları ele alındı. Usta Futbol Yorumcusu Gökmen Aytaç, cezaların çok ağır olduğunu belirterek,  “İcazetle kurulan bir federasyonun aldığı emirler bu tabloyu çıkarmıştır” dedi. Aytaç, “Tribünlerde neler söylendiğini kimler için neler söylendiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. İlk defa bu sene mi çıkıyor bu küfürler. Küfürün önüne geçelim diye verilmiyor bu cezalar. O koltukta oturan kişiler birileri tarafından getiriliyor. Bizim ülkemizde seçim var mı? Seçin var. Yukardan seçilmişler geliyor. Federasyonda da aynı. O onun dayısı o onun partisinden akrabası… Böyle göreve gelen kişilerin de getirenlerin isteklerini çok doğru olarak tepki vermesi lazım. Amaç farklı, amaç küfür müfür değil. Bu cezalar tribünlerde yükselen tezahüratların şekli değiştiği için veriliyor. Ne yaptınız Türk futbolu için? Yaptığınız tek şey, Galatasaray’ın teknik direktörünü ve Akhisar Belediyespor’un teknik direktörünü ayartmaktı” diye konuştu.

63’TEN SONRAKİ SİSTEMİ DEVAM ETTİR…

Manisaspor’un Orduspor mağlubiyetinin konuşulduğu programda Aytaç, Hakem Bülent Yıldırım’ın maçı idare ettiğini Manisaspor’un ise idare eder gibi göründüğünü ancak idare edemediğini söyledi. Teknik Patron Kemal Özdeş’in 63. dakikadan sonraki Manisaspor’u dikkate alması gerektiğinin altını çizen Aytaç, “Sen oynamazsan adam da oynuyormuş gibi görünür. Herkes yürekten oynaması gerekirken sahada yürüyen bir futbolcu topluluğu var. 63’ten sonraki değişim, Manisaspor’a ve Kemal hocaya olan umudumun yeşermesini sağladı. Bu sistemi devam et, yenil ben hiçbir şey demeyeceğim” dedi.

“KÖSE MİLAN’DAN MI GELDİ!”

Yeni transfer İsmail Köse’nin bu takımda mutlaka süre alması gerektiğini kaydeden Mustafa Tatlı ve Ufuk Dündar’a karşı çıkan Aytaç, şöyle konuştu: “İsmail Köse’yi ben oynatmam. Öyle bir şey var mı? Milan’dan geldi sanki hemen oynayacak. Bir dakika, burası Manisaspor Kulübü. Peroviç’e Murat’a poziyon sağlayacak top atacak adam eksikliği var. Seni taşıyacak adam Bülent Cevahir. Özgürlüğüne kavuşturdun. Murat Gürbüzerol’da oynamaya başladı. Tribünler heyecanlandı.”

MANİSASPOR ESKİ MANİSASPOR DEĞİL

Ufuk Dündar ise Orduspor’un gittiği her atağı bitirdiği ve dersine iyi çalıştığını belirterek sorunun Manisaspor’un eski Manisaspor olmadığından kaynaklandığını belirtti. “Manisaspor eski Manisaspor değil. Ama Kemal Hoca eski Manisaspor gibi devam etmeye çalışıyor” diyen Dündar, “Causic ve Abdulkadir geldikten sonra bu takımın senaryosunun o gün değişmesi gerektiğini yazmıştım. Önde oynama senaryosu olmalı bu. Gördüğümüz o ki Manisaspor bunu yapamıyor. Bu takımın başarılı olması için top ayağında kalması ve önde oynaması lazım. Oyuncular değişti; ama plan aynı. Planın uygulamasında sorun var. Sorun ön tarafın baskı yapmamasıdır. Kemal Hoca, illa Causic’li Abdulkadir’li kadrosuyla devam etmek istiyorsa senaryoyu değiştirmesi lazım. Barbaros, Abdulkadir fizik-mental olarak hazır kıta değiller. Causic bu ligi kabullenmiş değil. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor. Murat Gürbüzerol’un sanki ne olursa olsun sözleşmesinde oyundan çıkmaz maddesi var. İsmail Köse iki haftadır maçı yok. Temposu geriye gidiyor. Bu iki maçta süre almayacak bir oyuncu değil” dedi.

KARŞIYAKA İÇERDE SIKINTILI

Dündar, Karşıyaka derbisine yönelik ise “Tribündeki baskının saha içine olumsuz yansıması var. Tribünlerde gol isteyen bir kalabalığa karşı oynarken içerde sorun yaşayan bir takım. Atmosfer, Manisaspor için daha avantajlı olabilir” dedi. Aytaç ise “Tahriklere kapılmayacaksın. Sinirlerini germeyeceksin. Hakemle diyaloğa girmeyeceksin. Hikmet-Mikic maçın kilit adamıdır. Bu maçta çıkacak kadro bellidir. Son 27 dakikadaki kadro KSK maçının kadrosu olduğunu göstermiştir. Kemal hocam şekli görmüştür, gördüğüne inanıyorum. Sistem göstermiştir. Bu sistem, Karşıyaka’nın altından da girer her tarafından çıkar” diye konuştu.

AKHİSAR MODEL DEĞİL

Öte yandan Akhisar Belediyespor’un ligde ve kupadaki başarılı performansı da konuşuldu. Dündar, Akhisar Belediyespor’un Türk futbolunda rol oynayacak bir pozisyonda olmadığını ifade ederek, “Akhisar’ın yapması gerekenleri orta ve uzun vadede yaptığını düşünmüyorum. Halının altına süpürülüyor. Gerekli altyapı hazırlanmıyor. Belediye takımının bu ülkenin en üst liginde oynaması saçma sapan bir şey. Tamamen sporun ruhuna esas olması gereken her şeye tezat” dedi. 

Editör: TE Bilişim