Heyecanla beklenen Ziraat Türkiye Kupası'nda grup kuraları çekildi. Buna göre Manisaspor ile Akhisar Belediyespor aynı gruba düştü. İki temsilcimiz, Trabzonspor ve Keçiörengücü ile B Grubu’nda yer aldı. Ziraat Türkiye Kupası Grup Müsabakaları'nda 32 takım, 4'erli 8 gruba ayrılırken karşılaşmalar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Grup maçları sonunda gruplarını ilk iki sırada bitirecek takımlar Son 16 Turu'na yükselecek.

TARAFTARLAR ŞİMDİDEN İPLE ÇEKİYOR

Türkiye Kupası’ndaki bu eşleşme, Manisa genelinde büyük heyecan yaşatırken, iki takım daha önce Türkiye Kupası’nda 3 Eylül 2008 yılında kozlarını paylaştı. Akhisar’da oynanan maçta Manisaspor, rakibini Adem Büyük ve Rafael’in golleriyle 2-1 mağlup ederek turlamıştı. İki takım şimdi 6 yıl sonra kupada grup aşamasında eşleşti. Üstelik iki Manisa ekibi, B Grubu’nun ilk hafta maçında karşı karşıya gelecek. 3 Aralık’ta oynanacak ilk maçta Akhisar, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda ev sahibi olacak. Rövanş ise 5. Haftada Manisaspor’un ev sahipliğinde 28 Ocak 2015’te oynanacak.

22. RANDEVUYA ÇIKACAKLAR

Manisaspor ile Akhisar Belediyespor, 1984-85 sezonunda başlayan rekabette bugüne dek 21 kez kozlarını paylaştı. Bu maçlarda Manisaspor’un 9 galibiyeti bulunurken, Akhisar Belediyespor’un ise 7 galibiyeti bulunuyor. 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Manisaspor ile Akhisar Belediyespor 3 Aralık’ta 22. kez karşı karşıya gelmiş olacak. MUSTAFA TATLI

Editör: TE Bilişim