Grandmedical Manisaspor’da mevcut yönetimin genç oyuncuları elde tutamaması, büyük eleştirilere ve soru işaretlerine neden olurken, paralarını alamayan gençlerin, kulüpten ayrılmak için art arda fesih hamlelerinde bulunmaları, çok kritik bir detayı su yüzüne çıkardı.

GİTTİKLERİ KULÜPLER, YETİŞTİRİCİLİK ÖDEMEYECEK!

Prosedüre göre futbolcuların haklı fesih yapması durumunda, bu oyuncuların kulüplerine yetiştiricilik bedeli ödenmiyor. Her bir futbolcunun yetiştiği yılın miktarına göre, transfer oldukları kulüpler tarafından, Süper Lig’e gitmesine 150 bin TL, 1. Lig’e gitmesine 75 bin TL, 2. Lig’e gitmesine 30 bin TL, ödenmek zorunda. 12-15 yaşları arası da hangi kategoride olursa olsun 15’er bin TL’den 60 bin TL ödeniyor.

MANİSASPOR’UN BÜYÜK GELİR KAYBI OLACAK

Buna göre kulüpte 9 yıllık bir geçmişi olan Ömer Buğdaycı’nın Süper Lig takımına gitmesi durumunda 810 bin TL, 1. Lig takımına gitmesi durumunda 435 bin TL, 2. Lig takımına gitmesi durumunda 210 bin TL’lik gelirden olunması beklenirken, 8 yıllık geçmişi olan Asım Hamzaçebi’nin ise Süper Lig takımına gitmesi durumunda 660 bin TL, 1. Lig takımına gitmesi durumunda 360 bin TL, 2. Lig takımına gitmesi durumunda da 180 bin TL’lik gelirden olunması bekleniyor.
(Mustafa Tatlı-Manisa Manşet)

Editör: TE Bilişim