YENİ SPOR İL MÜDÜRÜ SAVAŞ DUMAN

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa’da kanayan yara haline gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde yeni bir dönem daha başlıyor. Murat Özel’den sonra bir türlü istenilen istikrarı yakalamayan kuruma Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan Doç. Dr. Savaş Duman atandı. Akademisyen kimliğinin yanı sıra sporun içinden geldiği öğrenilen Duman’ın, bu hafta göreve başlaması bekleniyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi İdari İşler Müdürü İdris Avşar, Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Mehmet Mert gibi isimlerin ağır bastığı Spor İl Müdürlüğü koltuğu için Spor Bakanlığı, tercihini Manisa dışından bir isimden yana kullanmış oldu.

ÖZDAĞ: “KALİTELİ BİR ADAMDIR”

Spor kökenli olmasıyla bilinen Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ataması yapılan Savaş Duman’ın kaliteli bir adam olduğunu ifade ederek, “Sayın bakan kendisiyle ilgili böyle bir tasarrufta bulunmuş. Kendisini tanıyorum. Yalnız onu tanımak arkadaşım-dostum olduğu manasına gelmez. Yazışmaları doğrudur. Ama son dakikada ne olur? Ne yaparlar? Bu işlerin sağı solu belli olmaz. Savaş bey doçenttir. Almancası ve İngilizcesi vardır. Kaliteli bir adamdır” dedi.

TAM BİR SPOR UZMANI

1999 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği olarak lisans eğitimi alan Savaş Duman, 2003 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yöneticiliği A.B.D’de Yüksek Lisans yaparken, Doktorasını 2008 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor A.B.D’de yaptı. Duman, rekreasyon, antrenörlük eğitimi, spor sosyolijisi, spor psikolojisi, spor yöneticiliği, engelliler için beden eğitimi ve spor eğitimi öğretmenliği gibi dersler verdi.

Editör: TE Bilişim