Yarışlarda Manisa Su Sporları Kulübü adına yarışan Muhammed Keskin,kendisini yarışlara antrenörü Şule Şenyoğurtçu Dalyan tarafından hazırlanırken  50 metre serbestte üçüncülük, 100 metre serbestte ikincilik, 50 metre sırtüstünde üçüncülük ve 100 metre kurbağalamada ikincilik madalyası kazandı. Keskin, madalyaları ile birlikte antrenörü Şule Şenyorğurtçu ve Engelli Sporcular İl Temsilcisi Ahmet Ünsal ile birlikte Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ı makamında ziyaret etti.

İl Müdürü Duman, Muhammed’in ilk kez katıldığı Uluslararası Milli Takım Kampı ve peşinden yapılan yarışlarda gösterdiği başarıdan dolayı kendisini ve onu yetiştiren antrenörü Şule Şenyoğurtçu Dalyan’ı yürekten tebrik ettiğini belirterek;
“İstanbul’daki bu zorlu sınav Aralık ayında Alanya’da yapılacak olan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası öncesinde ciddi bir moral oldu. Biz Manisa olarak ta çok mutlu olduk.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Duman, bu arada başarılı engelli yüzücüye eşofman ve çeşitli hediyeler vererek başarılarının sürekli olması dileğinde bulundu.

“ENGELLİLER AVUÇ AÇAN DEĞİL EL ÜSTÜNDE TUTULANLAR OLMALIDIR”  

Engelli Sporcular İl Temsilcisi Ahmet Ünsal, Manisa’daki tüm engellerine rağmen spora gönül vermiş hatta bunu da çok daha ileri taşıyarak katıldıkları şampiyonalarda elde ettikleri madalyalar ile hem ailelerini ve hem de kendilerini ödüllendirdiklerini dile getirerek;
“Ne yazık ki üzülerek görüyorum ki engelliler yılda iki kez yapılan yarışmalara imkansızlıklar nedeniyle ailelerin ve şehirdeki bazı sivil toplum kuruluşların katkıları ile gidebiliyorlar. Aslında bu engellilerimizi veya onların ailelerini kapı kapı dolaşıtırıp dilencilik yaptırmaktansa onların bağlı bulundukları kulüpler bu imkanları sağlamalı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de  diğer kulüplere istedikleri yıllık bütçe payını Spor Genel Müdürlüğünden ısrarcı bir şekilde istemelidir. Aksi takdirde bu engelli sporcularımızın aileleri  her yarış öncesinde bir yerlere avuç açan değil el üstünde tutulanlar olmalıdır.Engelliler günü birlik kullanılacak obje değildir. Bu aşamada görev kime düşüyorsa o birimde bu görevini yerine getirmesi engelli aileleri mutlu edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu bulunmasın. Kaldı ki engelli sporcularımız da yarışlardan getirecekleri madalyalar ile sevindirecektir” 

Editör: TE Bilişim