ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Atletizm, tüm sporların anası olarak kabul ediliyor.  Ülkemizde ne yazık ki beklenen düzeye bir türlü gelemeyen bu branşta başarının gelememesinin en büyük sebeplerinden biri de tesis sıkıntısı. Tartan pisti olmadığı için uzun süredir madalya almakta zorlanan Manisalı atletler, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

ÇIKRIKÇILAR: “TARTAN PİST OLMAZSA OLMAZ”

Atletizm İl Temsilcisi Halil Çıkrıkçılar, idmanları CBÜ Sahası’nda yaptıklarını ifade ederek yıllardır Olimpiyat Saha’nın tartan pist yapılmasını beklediklerini söyledi. Tartan pistin atletizm için olmazsa olmaz bir hal aldığını kaydeden Çıkrıkçılar, “Malzeme sorunumuz yok. Bir tek tesis sıkıntımız var. Manisa’ya mutlaka tartan pist yapılması gerekiyor. Bizim için olmazsa olmaz. Müsabakaları yaparken çok zorlanıyoruz. Özellikle puanlı atletizm müsabakalarında sıkıntı yaşıyoruz. Üniversite sahasında idman yapıyoruz. Burası toprak olduğu için sahayı çizmemiz, 3-4 saatimizi alıyor. Yağmur yağınca siliniyor, tekrar çizmek zorunda kalıyoruz. Akşam idmanlarımızı 8 Eylül Stadı’nda idman yapan futbol takımları için açılan ışıktan faydalanıyoruz. Oradaki ışıklandırma CBÜ sahasına vuruyor. Böyle idare ediyoruz!” dedi.

“AKTİF SPORCU SAYISINI VE BAŞARIYI DİREKT ETKİLİYOR”

Bu sorunun aktif sporcu sayısını ve başarıyı doğrudan etkilediğinin altını çizen Çıkrıkçılar, “Hazır bir tartan pistimiz olsa müsabakalar daha sağlıklı yapılır. Hakemlerimiz de zorluk yaşamaz. Tartan pist, hem Manisa’da faaliyet sayısının artması hem de federasyon faaliyetlerinin Manisa’ya verilmesi açısından son derece önemli. Türkiye’nin önde gelen birçok kulübünün burada yarışması, Manisa atletizmi açısından iyi bir sonuç doğurur. Geçen sene Türkiye Şampiyonası’nda derece yapacağına inandığımız bir kızımız, tartan piste alışık olmadığı için finiş çizgisinde düştü. Tartan pistte hiç koşmadığı için madalyayı kaçırdı” diye konuştu.

“ULUSLARASI MESİR KOŞUSU YAPMAK İSTİYORUZ”

Geçen yıl uluslararası mesir koşusu yapmayı planladıklarını da sözlerine ekleyen Çıkrıkçılar, “İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman bu konuda bize destek oldu ama sanırım geç kalındığından ötürü bir türlü mesire dahil edemedik. Bu sene mesire atletizmi dahil etmek istiyoruz. Okullardan sonra çocukların kursa kalması da bizi olumsuz yönde etkiliyor. Ders saatlerinin düzenlenmesi gerekiyor. Manisa’da atletizme ilgi fazla. Tesis sorunu çözülürse bu ilgi daha da artar” dedi.

 

Editör: TE Bilişim