Çorum’da açılan Güreş Olimpik Sporcu Merkezi’ne Kerem Kamal, Fatih Arslan ve Ömer Biçici, Trabzon’da açılan Judo Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne Sevda yorulmaz ve Samsun’da açılan Judo Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne Recep Kılınç çağırıldı. İlerleyen günlerde farklı branşlarda ki sporcularında olimpiyat hazırlık merkezlerine davet edilmesi bekleniyor.

ŞAMPİYONLAR MANİSA’DA YETİŞECEK
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik ilimizden olimpiyat kamplarında davet edilen sporcuları ve antrenörleri elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti. Genç sporcuların her zaman destekçileri olduklarını belirten İl Müdürü Özmekik, “Olimpiyat kamplarına Manisa Merkez’den davet edilen 5 sporcumuz artık ilimizi değil ülkemizi temsil etme şansını yakalayacak. Sporcularımızın elde ettikleri bu başarıların altında antrenörlerimizin de büyük emeği var. İl Müdürlüğü olarak biz çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Manisa artık sporcu yetiştiren, şampiyon yetiştiren illerin başında gelecek” dedi.

JUDODA 2 SPORCUMUZA DAVET
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Sporcu Eğitim Merkezi Judo branşı sporcularından Recep Kılınç Samsun TOHM Merkezine, Sevda Yorulmaz ise Trabzon TOHM Merkezine seçildi. İl Müdürlüğü antrenörleri Fatih Akcan, Tanju Zigen ve Serap Yaşar’ın antrenörlüğünü yaptığı sporcular 2020 Londra Olimpiyatları’nda mücadele edebilmek için çalışmalarını bu illerde sürdürecek.

RECEP’TEN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
1996 doğumlu olan Recep Kılınç, 2013 yılı içerisinde Estonya’da yapılan Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda ve Hollanda’nın Utrech kentindeki düzenlenen EYOF (Avrupa Olimpik Gençlik Festivali) Şampiyonasında ülkemizi temsil etmiş, Ümitler Türkiye Şampiyonasında 1. ve Romanya’da yapılan Ümitler Petrom Avrupa Kupası’nda 66 kg’da şampiyon olarak göğsümüzü kabarttı.

SEVDA, DÜNYA VE AVRUPA’DA MÜCADELE ETTİ
1997 doğumlu olan Sevda Yorulmaz ise 2013 yılı içerisinde İtalya’nın Lignano şehrinde yapılan Gençler Avrupa Kupası’nda ve Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Kupası’nda 3. olarak göğsümüzü kabartan isim oldu. Gençler Avrupa Şampiyonası ve Gençler Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmiştir.

GÜREŞTE 3 SPORCUYA DAVET
Çorum’da açılacak olan Güreş Olimpik Sporcu Merkezi’ne ise güreş branşında Manisa Merkez’den 3 sporcu davet edildi. İl Özel İdare Güreş Kulübü sporcularından Kerem Kamal, Fatih Arslan ve Ömer Biçici, olimpiyat kampında hazırlıklarına devam edecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörü Süleyman Güngör tarafından keşfedilen 14 yaşında ki sporcular 3 yıldan bu yana çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.  

SPORCULARIN ELDE ETTİKLERİ DERECELER:
Kerem Kamal: 2 kez Kulüpler Türkiye Şampiyonu, 1 kez Türkiye üçüncüsü oldu. Birçok Türkiye grup müsabakalarında birincilikler elde etti. 2013 yılında Milli Takım’a seçildi. Bu yıl yapılan uluslar arası Mehmet Akif Pirim Turnuvası’nda 2. oldu. Fatih Arslan: 2013 yılında Okullar ve Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Uluslar arası Mehmet Akif Pirim Turnuvası’nda şampiyon olmayı başardı. Uluslar arası Zafer Turnuvası’nda 5. oldu. Ömer Biçici: 2012 yılında Kulüplerde Türkiye üçüncüsü olurken, 2013 yılında aynı şampiyonada Türkiye ikincisi olmayı başardı.
 

Editör: TE Bilişim