Yürüyüşe Alevi Kültür Derneği, Petrol İş, Kadın Cinayetleri Platformu, BDP, HDP, EMEP, SES, ÖDP, Köy Enstitüsü Derneği, Eğitim-Sen’e bağlı kadınlar katıldı. Düzenlenen yürüyüşte kadınlar sloganlar atarak tepkilerini gösterdiler. Valilik önünden başlayan kadınların yürüyüşü Ulupark’ta son buldu.
Ulupark’ta Manisa Kadın Dayanışması adına açıklama yapan SES Kadın Sekreteri Bedriye Üneri, “4+4+4 modeli ile okul öncesi eğitimi ortadan kaldıran iktidar, kadınların ev içlerindeki çocuk bakım emeğini arttırmıştır. Cinsiyetçi eğitim sistemi içerisinde kız çocukları eğitim yaşamından uzaklaştırılmış, çocuk evliliklerini özendiren yönetmenlikler hazırlanmış, okullar muhafazakarlaşma ve erkek egemen kültürün inşası için yeniden şekillendirmeye çalışmıştır. Öğrenci yurtları, kantinler, yemekhaneler hatta okullar ayrılarak kız ve erkek çocuklarının sosyalleşebilecekleri tüm alanlar yok edilmek istenmektedir. Siyasi iktidarın eğitim alanındaki tüm saldırıları cinsiyet eşitsizliğini derinleştirmektedir” dedi.
Rant yolsuzluk ve yağma düzenini kabul etmediklerini vurgulayan Bedriye Üneri, “Biz kadınlar güvenceli, tam zamanlı, sendikalı ve insan onuruna yakışır bir ücretle çalışmak istiyoruz. Kapatılan kamu kreşlerinin yeniden açılmasını, en az 50 çalışanın olduğu her iş yerinde kreşin olmasını, 8 Mart’ın resmi tatil günü olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim