Özel Haber: Hakan AGAR
Manisa Büyükşehir Belediyespor'un amatör sporlara yatırımının meyveleri artık toplanmaya başlandı. Birçok alanda hem ulusal hem uluslararası sporcular yetiştiren Belediyespor'un judodaki en başarılı sporcularından  Mert Şişmanlar başarılı grafiğini yukarıya çekmeye devam ediyor. Aldığı başarılarla Manisalılar'ın göğsünü kabartan Mert Şişmanlar, Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda kazandığı üçüncülüğün yanı sıra 2016 yılı içerisinde çok sayıda başarıya imza attı. Şişmanlar, Ümitler 81 kiloda Türkiye Şampiyonluğu, Okullar Arası Gençler 81 kiloda Türkiye Şampiyonluğu, Sırbistan’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda 81 kiloda Balkan 2.liği, Macaristan Avrupa Kupası, Polonya Avrupa Kupası, Uluslararası Nazım Canca Avrupa Kupası ve Finlandiya’ da yapılan Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi ve takımını temsil etti. Başarılarıyla milli takımın da radarından hiç çıkmayan Mert Şişmanlar, genç yaşına karşın Erzurum'da yapılan A Milli Takım kampına davet edildi ve bir haftadır takımla beraber kampa devam ediyor. 
"MİLLİ FORMA GURUR VERİYOR"
Daha önceden de milli forma altında birçok başarıya imza atan Şişmanlar, milli takımın en üst kategorisinde yapılan kampa davet edilmişti. Yeni seneyle beraber büyükler alanında milli formayı giyecek olan genç sporcu, özel açıklamalarda bulundu. Milli formanın büyük bir gurur yaşattığını belirten Şişmanlar: "Ben çocukluğumdan beri milli formayı giymek için çalışıyordum. Allah kategorilerimin hepsinde milli formayla başarılar nasip etti. Benim bu noktalara gelmemde emeği olan başta hocalarım ve kulübüm Manisa Büyükşehir Belediyespor'a çok teşekkür ediyorum. Bana ve sporuma desteklerini hiç esirgemeyen, bana sahip çıkan birçok ağabeyim var. Şu anda kampın 7. gününü tamamladım ve kamp çok iyi gidiyor. Güç ve kondisyona odaklı bir kamp geçiriyoruz. Yeni sezonla beraber başarılı olmak için kendimi hem kafa hem de fizik olarak hazır tutuyorum." dedi.
"DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU İSTİYORUM"
Ülkemizin geçtiği zor dönemde milli formanın daha da değerlendiğini belirten genç judocu: "Ülkemiz çok zorlu günlerden geçiyor. Darbe girişiminin ardından madalyamı emniyet güçlerimize armağan etmiştim. Bu zorlu günlerde bu bayrağı taşımanın sorumluluğunun farkındayım. Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, bana verilen değerin karşılığını tüm milletime ve memleketime madalyalarla vermek istiyorum. İnşallah kategorimde yükselişimi sürdürüp bu yıl içerisinde Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Ancak asıl hedefim her sporcunun olduğu gibi ülkemi olimpiyatlarda temsil edip, altın madalya getirmek. Daha önce de söylemiştim, Tokyo hedefim, altın helalim diye. Hedefim hala aynı. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum, hiç merak etmesinler. Ne kulübümü, ne hocalarımı, ne de milletimin yüzünü kara çıkartmayacağım." dedi. Hakan Agar

 

Editör: TE Bilişim