Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8'inci Grup'ta lider Manisa Büyükşehir Belediyespor, Sındırgı Belediyespor'u evinde 3-0 mağlup ederek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Arif Koşar Manisa Belediyespor takımının kupasını Kulüp Başkanı Cenk Ergün’e verdi. Öte yanda da Bayanlar Voleybol Liginde şampiyon olarak 2. Lige yükselen takımın kupasını ise MHP İl Başkanı Tanju Balatlı tarafından verildi.

Rakibini 41. dakikada Fatih, 63. dakikada Engin, 89. dakikada ise Oğuzhan'ın golleriyle dize getiren Manisa temsilcisi 62 puana ulaşarak 3'üncü Lig'e yükselmeyi garantiledi. Manisa temsilcisinde futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftarlar şampiyonluğu büyük coşkuyla kutladı. Grupta zirve takipçisi Atillaspor, evinde Yeniçanspor'u 3-0 yenerek 56 puana ulaşmasına rağmen Manisa BŞB'nin galibiyetiyle şampiyonluk umudunu tüketti.

Manisa Belediyespor futbol takımı ile Bayan Voleybol takımları ayrı ayrı üstü açık otobüslere binerek Mümin Özkasap tesislerinden yola çıkarak şehir turu attı.

Manisa Belediyespor Kulübü Başkanı Cenk Ergün “Biz bu yolda tam 4 yıldır mücadele ediyoruz. Aslında geç gelen şampiyonluk yaşıyoruz. Geçen yıl 3. Lige çıkacaktık. Fakat bugün yıl iki şampiyonluğu aynı anda yaşamak nasibimizde varmış. Bizler bugün var yarın olmayabiliriz. Manisalılar ve bu şehir bu takımlara sahip çıkmak zorunda. Şampiyonluğumuzda en büyük pay tabii ki bu şehrin belediye başkanı olan Cengiz Ergün amcamda. Bize güvenip verdiği destekten dolmayı ne kadar teşekkür etsek azdır ”şeklinde konuştu.

TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Arif Koşar’ın şampiyonluk kupasını vermesinin ardından konuşan Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Ben bu güne kadar birçok şampiyonluklar yaşadım. Ancak bu şampiyonluğunda ayrı bir yeri var benim hayatımda. Yeğenime ve onun yönetim kurulu arkadaşlarını ve Teknik Direktör Hakan Şapçı ve yardımcılarını, futbolcularımızı ayrıca 2. Lige yükselen bayan voleybol takımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim