Manisa’da yapılan 19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası sona erdi. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan 100 sporcunun katıldığı turnuva 3 gün sürdü. Turnuvada ev sahibi olmanın avantajını kullanan millerimiz adeta kupalara ambargo koydu. Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan müsabakalar sonunda Millilerimiz 20 madalyanın 17’sini kazanmayı başardı. Turnuvanın final müsabakalarını Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı ve Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Özmekik, Badminton Federasyonu Genel Sekreteri İsa Ayan, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakçı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın ve çok sayıda spor sever takip etti. Öte yandan müsabakaların kapanış törenine katılamayan Manisa Milletvekilleri gönderdikleri telgraflarla sporculara başarılar diledi. Turnuva sonunda açıklama yapan Murat Özmekik elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını ve alt yapıya önem verdiklerini belirtti. Özmekik ayrıca kendilerine her zaman destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a teşekkür etti.  

DANİMARKALI GÜREŞÇİLERDEN DESTEK
Pazar günü yapılan final müsabakaların Manisalılar büyük ilgi gösterirken, tribünde yer alan Danimarkalı güreşçiler dikkat çekti. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, Akhisar’da kamp yapmak için ilimizde bulunan Danimarka Güreş Milli Takımı sporcularına badminton malzemesi dağıttı. Öte yandan turnuvanın sona ermesinin ardından müsabakaları takip eden okullara badminton malzemesi dağıtıldı.

17 MADALYA
İlk gün müsabakalarında takım halinde şampiyon olmayı başaran Milli Takımız, final müsabakalarında fırtına gibi esti. Sporcularımız 20 madalyan 17’sini kazanmayı başararak tarihi bir başarıya imza attı. Sporcularımızdan Enis Sesalan- Özge Özer çifti karışık çiftlerde ikinci, Çift erkeklerde Ramazan Bay-Sinan Zorlu şampiyon, Tek Bayanlarda Aycan Koç ikinci, Tek Erkeklerde Enis Sesalan, Çift Bayanlarda Fatmanur Yavuz-Kader İnal şampiyon olmayı başardı.

TURNUVADA ELDE EDİLEN SONUÇLAR:

KARIŞIK ÇİFTLER:

Stefan Garev-Stefani Stoeva Enis Sesalan-Özge Özer Emre Cömert-Emine Demirtaş Melih Turgut-Fatmanur Yavuz

ÇİFT BAYANLAR:

Fatmanur Yavuz-Kader İnal Emine Demirtaş-Aycan Koç Aliye Demirbağ-Kübra Kataş Senem Güleroğlu-Büşra Ünlü

ÇİFT ERKEKLER:

Yusuf Ramazan Bay-Sinan Zorlu Furkan Demir-Mehmet Ali Kurt Oktay Aydın-Haktan Doğan Ömer Altınköprü-Ramazan Tekdemir

TEK BAYANLAR:

Stefani Stoeva Aycan Koç Özge Özen Mila Ivanova

TEK ERKEKLER:

Enis Sesalan Sinan Zorlu Mehmet Ali Kurt Yusuf Ramazan Bay





Editör: TE Bilişim