ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor, 14 yıl aradan sonra Spor Toto 2. Lig’e düştü. Sezon başında yapılan hatalar birbirini kovalarken, bu düşüşte hiç kuşku yok ki AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, İl Başkanı Yardımcısı ve Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Teknik Direktör Taner Taşkın ve yöneticiler büyük rol oynadı.

İŞTE MANİSASPOR’U DÜŞÜREN SORUMLULAR

ZÜLFİKAR GÜRCAN: Mergen’in tek destekçisi. Sezon başından bu yana protokol tribününde yer aldı, deplasmanlara gitti. Nihayetinde takım Alanya deplasmanındayken AK Parti İl Başkanı oldu. Başkan Mergen’i de aynı gün il başkan yardımcısı yaptı.  Reklam ve Sponsorluk Sorumlu Yönetici Fisun Kumbaracı’yı Kadın Kolları Başkanı yaptı. Gençlik ve Geliştirme Program Sorumlusu Metin Evlivan ile kulüp muhasebecisi Nuri Dolgun’u partide yönetici yaptı. Resmen siyasete atılmasıyla kulübe adım atan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü kulüpten uzaklaştırdı. Büyükşehir Meclisi’nde Manisaspor’u hesaba katmadan Ergün’le tartıştı. En son Denizli’de soyunma odasına indi. Kulübü siyasete bulaştırdı.

ABDULLAH MERGEN: Kongrede “Hükümet desteğiyle geldim” dedi ama şehirde bütünlüğü sağlayamadı. Kendi partisinden dahi tam destek alamadı. Tek adam zihniyetiyle kulübü yönetti. Göreve geldiği günden itibaren istifalar ve kaoslar birbirini kovaladı. Yöneticilerini tınlamadı. Ne isterse onu yaptı. “Borç var, küçülmeliyiz” diyip birçok personelin işine son verirken, kendine gelince altına makam aracı çekti. Takıma maddi destek vermeye başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün iyi niyetini siyasete atılarak suiistimal etti. Camiaya verdiği hiçbir sözü yerine getiremedi. “Alınacak 99 puan var” diye diye alacak puanı kalmadı. Kendi başarısızlığını örtüp futbolcuları kadro dışı bıraktı, boş vaatleriyle takımı karıştı. Taşkın’a oyuncu tercihlerinde ve taktiksel dizilişlerde baskı yaptı. Taşkın’a oldukça fazla prim tanıdı.

TANER TAŞKIN: Tahir Karapınar’dan boşalan koltuğu 6. haftada 4 puanla devraldı. Mental ve fizik anlamında biten takımı, ilk etapta direnç anlamında ayağa kaldırdı. İple çektiği devrede kefil olduğu transferlere imza attı. Kendi takımını kurdu, “takım düşmeyecek” diye söz verdi. İkinci yarı kadroda eli bollaşınca tam bir hayal kırıklığına imza attı. Kadroyu yapboz tahtasına çevirdi. Sağ beke aldığını stoperde oynattı. Stoperde oynattığını sağ beke çekti. Geldiği günden bu yana bekleneni veremeyen Subasic’te ısrar etti. Umut gibi bir kalecisi dururken, inanılması güç goller yiyen Bayram’da ısrar etti. Kiralıklar Oğuzhan, Gökhan’a sürekli şans verirken, kulübün bonservisli oyuncularından İsmail Köse, Melik Yeğin, Kudret gibi isimleri tercih etmeyip futbola küstürdü. Taktiksel anlamda yaptığı hamlelerle sınıfta kaldı. Sürekli birilerine fatura kesti. En kritik maçlarda yaptığı hatalarla bu ligin hocası olmadığını gösterdi. Başkan’dan aldığı sınırsız krediyi kullanamadı. Kariyerine yazık etti.

YÖNETİCİLER: Masaya yumruğunu vuran eleştiren sorgulayan bir tavır sergilemeyip başkana tam yetki verdiler. Transferleri başkan tek başına yaptı. Yapılan transferleri en son onlar duydu. Düzenli olarak toplantılara katılmadılar. Laf olsun diye listeye yazılanlar oldu. Söz hakları olmamasına rağmen deplasmana gittiler, locada maç izlediler. Zamanla birkaçı gerçeği görüp istifa etse de yeterli sayıda istifalar gelmedi. Sürekli sessiz kalarak Manisaspor’u 2. Lig’e düşüren yöneticiler olarak tarihe geçtiler.

Editör: TE Bilişim