Digiturk’ün, Salı günü başlayan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme ilk maçı olan Feyenoord-Beşiktaş karşılaşmasından önce ekstra para istemesi aboneler tarafından büyük tepki topladı. Bu mücadelenin Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulunduran Lig TV, aldığı kararla büyük tepki çekti. Karara göre, Feyenoord-Beşiktaş maçını izlemek isteyen Lig TV aboneleri, tek bir maç için 20 TL öderken, abone olmayanlar ise 30 TL vererek izleyebildi. Lig TV'ye, bu fiyatları oldukça yüksek bulan futbolseverler tarafından sosyal medyada büyük tepki yağdı.

VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Manisa’da bir kahveci kendisinden maç için 200 TL isteyen Dijitürk’e tepkisini işyerinin çamına astığı, “Değerli müşterilerimiz Lig TV’de yayınlanan Feyenoord-Beşiktaş maçının paket dışında olduğunu söyleyip 200 TL talep ettirdiklerinden dolayı izlettiremediğimiz için özür dileriz” yazılı pankartıyla tepkisini dile getirdi.

GELENLER GERİ DÖNDÜ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Atakanlar Kıraathanesi sahibi Kudret Aydemir, “Lig TV, Feyenoord-Beşiktaş maçı için 200 TL talep ettiği için insanlarımıza maçı seyrettiremedik. İnsanların burada maç seyretme alışkanlığı olduğundan dolayı maçı izlemeye gelenler geri döndü. İster istemez müşterilerimize karşı mahcup olduk. Bu durum karşısında isyanımızı nasıl belirteceğimizi bilemedik. Lig TV maç paketi için bizi aradı. Bizde ‘onlara bize bir eleman gönderin, ikramlar benden olsun parayı siz toplayın, dilediğiniz kadar da toplayın’ dedim. Onlarda niye sinirleniyorsunuz diyerek telefonu kapattı. Ben bunu Lig TV’nin aldatmacası olarak değerlendiriyorum. Lig TV ekstra para talep ettiğinden dolayı sıkıntı var” diyerek Lig TV’ye tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim